Voorbereiding Zuid-Holland


Om je maximaal voor te bereiden op de bevalling en kraamtijd, kun je je opgeven voor een zwangerschapscursus. Je kunt kiezen voor verschillende cursussen zoals  zwangerschapsgyoga, -gymnastiek en haptonomie. De meeste cursussen beginnen rond week 25 van de zwangerschap. Het is zeker niet verplicht, maar het kan informatief en gezellig zijn om een cursus te volgen tijdens de zwangerschap. Kies vooral iets wat bij je past. Er zijn groepscursussen (leuk als je ook nog wat contacten met andere zwangere vrouwen wilt opdoen) en individuele cursussen.

\r\n\r\nRealistische verwachtingen en vertrouwen
\r\nEen zwangerschapscursus schept realistische verwachtingen zorgt voor meer vertrouwen. Door ervoor te zorgen dat je een goed beeld hebt van de zwangerschap, bevalling en kraamtijd, heb je meer kans dat je later met een positief gevoel terug denkt aan deze bijzondere periode.

\r\n\r\nBewust met je zwangerschap bezig zijn
\r\nHet doen van een cursus geeft je ook de mogelijkheid bewust met je zwangerschap bezig te zijn en écht tijd in je zwangerschap te steken. Geen overbodige luxe in een tijd waarin werk, huishouden en het sociale leven een groot deel van jouw tijd opslokt.

\r\n\r\nPret-echo
\r\nEen andere manier om tijd aan je zwangerschap te besteden is het maken van een zogenaamde “pret-echo” van je kindje. Het uitgangspunt bij een pret-echo is het maken van duidelijke, voor jullie herkenbare beelden, in een gezellige en ontspannen sfeer. Na de 25e week van je zwangerschap kun je zelfs, als je kindje goed ligt, al zien op wie het lijkt!


Wonder Babies
In de studio van Wonder Babies wordt gebruik gemaakt van verbazingwekkende technologie om jouw kindje in beeld te brengen nog voordat het geboren wordt. De beste periode voor een pret-echo ligt tussen de 24e en 28e week. Het kindje is dan nog klein genoeg om vrij te bewegen in uw buik en met de armpjes en beentjes te zwaaien. Als het kindje in de juiste positie ligt, onderscheid je levensechte details en kun je met een beetje geluk de contouren van het gezichtje duidelijk zien.

Gebouw Canaalstaete
Kanaalweg 33
2903 LR Capelle aan den IJssel
(06) 47 16 39 58

3D Echo Barendrecht
Bij 3D Echo Barendrecht kun je terecht voor het maken van een 2D, 3D of 3D/4D echo’s. 4D echobeelden zijn bewegende dieptebeelden en wordt daarom ook welk live 3D beeld genoemd. Vanaf ongeveer 20 weken zwangerschap kun je al mooie beelden in live 3D maken. Vanaf week 26 kun je bij een gunstige ligging zelfs de vormen in het gezichtje bekijken en zien op wie jouw kindje lijkt. Van de bewegende 4D beelden krijg je 3D echofoto’s in kleur en 2D echofoto’s mee.

Meerwedesingel 98
2993 GP BARENDRECHT
(0180) 624217
www.3dechobarendrecht.nl

BabyVision
Negen maanden kunnen erg lang duren. Je zult ongetwijfeld al erg nieuwsgierig zijn naar hoe jouw kindje eruit ziet en het liefst zou je nu alvast een echt kijkje willen nemen. Met de pret-echo’s van BabyVision kan dat! Bij de 3D-echo wordt een reeks 2D beelden samengevoegd, waardoor diepte van het echobeeld kan worden verkregen. Dit geeft een realistisch en duidelijk beeld van jouw kindje in kleur. Bij 4D komt hier nog eens een tijddimensie bij en kun je het kindje echt zien bewegen.

Kleveringweg 33
2616 LZ Delft
(015) 257 57 11
www.babyvision.nl

Baby Image
Echografiepraktijk BabyImage is in 1998 begonnen met het aanbieden van echo’s voor de particuliere markt, de zogenaamde pret-echo’s. Hiermee is Echografiepraktijk BabyImage een van de oudste echografiepraktijken van Nederland. Hier kun je terecht voor 4D en HDlive 4D scans. Door deze revolutionaire technologie wordt het 3D beeld van je baby continu bijgewerkt, zodat een live bewegende weergave van je baby getoond en vastgelegd kan worden.

Jhr. Mr. A.F. de Savornin
Lohmanstraat 78a
4207 NV Gorinchem
(0183) 61 70 74
www.babyimage.nl

Samen bevallen
Zoals de naam al doet vermoeden bereidt de cursus Samen Bevallen jou en je partner samen voor op de geboorte van jullie kind. De cursus geeft jullie veel praktische informatie en leert je technieken die bij de bevalling toegepast kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan ademhalingstechnieken of tips hoe je je partner kunt helpen om de bevalling zo ontspannen mogelijk te doorlopen. De cursus wordt meestal bij een cursusleidster thuis gegeven en altijd aan een vaste groep. Kijk voor cursussen bij jou in de buurt op samenbevallen.nl

(06) 17 77 81 67
info@samenbevallen.nl

Mom in Balance

A busy life is a happy life! Eerlijk is eerlijk, soms is het met kinderen, vrienden, werk én een overvolle agenda best een hele uitdaging. Onze missie is om met ons netwerk van positieve vrouwen zoveel mogelijk (aanstaande) moeders te helpen aan een sterke, energieke basis. Als je fysiek en mentaal goed in je vel zit is het makkelijker om de juiste keuzes te maken, te werken aan je persoonlijke ambities én te genieten van je gezin.

Wij geven outdoor trainingen voor zwangeren, hersteltraining na de bevalling en total body workouts voor vrouwen. We hebben inmiddels tien jaar ervaring en je vindt onze trainers in bijna alle parken van Nederland, en op steeds meer locaties in het buitenland. See you at MOM IN BALANCE!

(023) 82 00 970
www.mominbalance.nl

Yoga-Noordwijk
Zwangerschapsyoga is een volwaardige vorm van yoga, echter wel aangepast aan de mogelijkheden van de zwangere vrouw. Tussen de 13e en 20e week van de zwangerschap is het ideale moment om te beginnen aan cursus. Bij Yoga-Noordwijk kun je op ieder moment instromen in een groep en doorgaan tot vlak voor de bevalling. Je hoeft niet eerder aan yoga te hebben gedaan om mee te kunnen doen met zwangerschapsyoga. Tip: om de twee maanden is er een partnerles.

(071) 36 103 86
www.yoga-noordwijk.nl

Vansi
De zwangerschapsyoga van Vansi bestaat uit lessen van vijf kwartier, waarbij twee partneravonden en een terugkom ochtend met je kindje. Tijdens de lessen leer je te ontspannen, te concentreren en in je kracht te komen zowel voor als tijdens de bevalling. Dit gebeurt door actieve-, ontspannings- en ademhalingsoefeningen. Daarnaast krijg je informatie over wat er tijdens de zwangerschap, bevalling en daarna met jullie gebeurt en de begeleiding van je partner.

Locatie SKW Zijlwatering
Burmanlaan 71
2241 JE Wassenaar
0643557504