Om je maximaal voor te bereiden op de bevalling en kraamtijd, kun je je opgeven voor een zwangerschapscursus. Je kunt kiezen voor verschillende cursussen zoals  zwangerschapsgyoga, -gymnastiek en haptonomie. De meeste cursussen beginnen rond week 25 van de zwangerschap. Het is zeker niet verplicht, maar het kan informatief en gezellig zijn om een cursus te volgen tijdens de zwangerschap. Kies vooral iets wat bij je past. Er zijn groepscursussen (leuk als je ook nog wat contacten met andere zwangere vrouwen wilt opdoen) en individuele cursussen.

\r\n\r\nRealistische verwachtingen en vertrouwen
\r\nEen zwangerschapscursus schept realistische verwachtingen zorgt voor meer vertrouwen. Door ervoor te zorgen dat je een goed beeld hebt van de zwangerschap, bevalling en kraamtijd, heb je meer kans dat je later met een positief gevoel terug denkt aan deze bijzondere periode.

\r\n\r\nBewust met je zwangerschap bezig zijn
\r\nHet doen van een cursus geeft je ook de mogelijkheid bewust met je zwangerschap bezig te zijn en écht tijd in je zwangerschap te steken. Geen overbodige luxe in een tijd waarin werk, huishouden en het sociale leven een groot deel van jouw tijd opslokt.

\r\n\r\nPret-echo
\r\nEen andere manier om tijd aan je zwangerschap te besteden is het maken van een zogenaamde “pret-echo” van je kindje. Het uitgangspunt bij een pret-echo is het maken van duidelijke, voor jullie herkenbare beelden, in een gezellige en ontspannen sfeer. Na de 25e week van je zwangerschap kun je zelfs, als je kindje goed ligt, al zien op wie het lijkt!

Echocentrum Michieltje
Als je zwanger bent kun je bijna niet wachten om je kindje te zien. Daarom is het leuk om een pret-echo te laten maken. Wil je weten of het een jongen of meisje wordt? Ook daarvoor ben je bij Echocentrum Michieltje in Vlissingen aan het goede adres! Je kunt hier op ieder moment in de zwangerschap een 2D echo laten maken, maar de echo is het mooist tussen de 17 en 25 weken zwangerschap. Wil je een 3D/4D echo laten maken? Kom dan langs tussen de 24 en 30 weken.

Koudekerkseweg 88
4382 EE Vlissingen
(0118) 425 710
www.adrz.nl

Echo praktijk Zeeland
Bij Echopraktijk Zeeland kun je op eigen initiatief een zwangerschapsecho laten maken. Zo kun je je kindje al voor de geboorte uitgebreid bekijken. Tijdens de echo worden zoveel mogelijk belangrijke en leuke echobeelden laten zien, waarbij alles duidelijk en rustig wordt uitgelegd. Leuk: de digitale beelden van de echo kunnen worden opgenomen, zodat je deze ook aan nieuwsgierige familieleden en vrienden kunt laten zien.

4385 JE Vlissingen
(06) 30 37 69 52
www.echopraktijkzeeland.nl

De Nationale Echobon
Als je zwanger bent, is er bijna niets leuker dan dromen over het kindje dat op komst is. Iedere zwangere vrouw is benieuwd naar wat zich afspeelt in haar buik. De Nationale Echobon is dan het mooiste cadeau om te krijgen. In de intieme omgeving van een echopraktijk krijg je de kans om je kindje te zien groeien en bewegen. De Nationale Echobonnen is te besteden bij meer dan vijftig echopraktijken verdeeld over heel Nederland. Pretecho’s zijn er in verschillende vormen: van zwart-wit, 2D en full colour 3D beelden tot real-time bewegende 4D-opnamen.

info@echobon.nl
www.echobon.nl

Pretecho Zeeland
Een echo is de aangewezen manier voor een kennismaking met jouw kindje. Bij Pretecho Zeeland is deze ontmoeting wel heel speciaal. In deze praktijk wordt gebruik gemaakt van de ‘Mindray TC6’, voorzien van enorm beeldscherm waarbij je je in een ware “babybios” bevindt.  Je hebt de keuze tussen een 2D echo of 3D/4D echo, of alleen de  geslachtsbepaling. Mocht het kindje niet mee willen werken dan wordt er kosteloos een nieuwe echo gemaakt op een later tijdstip.

J.W. Schuurmanstraat 6
4357 EK Domburg
(0118) 58 12 71
www.pretechozeeland .nl

Samen bevallen
Zoals de naam al doet vermoeden bereidt de cursus Samen Bevallen jou en je partner samen voor op de geboorte van jullie kind. De cursus geeft jullie veel praktische informatie en leert je technieken die bij de bevalling toegepast kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan ademhalingstechnieken of tips hoe je je partner kunt helpen om de bevalling zo ontspannen mogelijk te doorlopen. De cursus wordt meestal bij een cursusleidster thuis gegeven en altijd aan een vaste groep. Kijk voor cursussen bij jou in de buurt op www.samenbevallen.nl.

(06) 17 77 81 67
info@samenbevallen.nl

Praktijk Two-care
Praktijk Two-Care staat voor rust, ruimte, persoonlijke aandacht en professionaliteit. Hier kun je op een prettige, ontspannen manier o.a. lessen in zwangerschapsyoga, zwangerschapspilates, HypnoBirthing®, shantala babymassage en baby yoga volgen. Naast de wekelijkse lessen kun je ook terecht voor een privé zwangerschapscursus, een heerlijke Zwangerschapsmassage of ontspanningsmassage.. Vestigingen van Praktijk Two-care vind je in Vlissingen, Middelburg en Goes.

(0118) 623 723
(06) 38 31 34 04
www.two-care.nl

.

Haptonomie Middelburg
Als je een kindje verwacht, kijk je uit naar het moment dat je het voor het eerst voelt bewegen. Het kind voelt het bewegen van moeders lichaam, het kloppen van haar hart en geborrel van de darmen. Voelen en bewegen is de taal van het ongeboren kind. Haptonomische zwangerschapsbegeleiding gaat uit van deze taal van voelen en bewegen.  Je leert omgaan met de last en pijn die je als moeder bij het dragen van het kindje kan ervaren. Dan volgt de voorbereiding op een zo natuurlijk mogelijke bevalling. Na de geboorte gaat de begeleiding verder.

Vlasmarkt 6-8
4331 PE Middelburg
(0118) 633 002
www.haptonomie-middelburg.nl