Voorbereiding Noord-Holland

Om je maximaal voor te bereiden op de bevalling en kraamtijd, kun je je opgeven voor een zwangerschapscursus. Je kunt kiezen voor verschillende cursussen zoals  zwangerschapsgyoga, -gymnastiek en haptonomie. De meeste cursussen beginnen rond week 25 van de zwangerschap. Het is zeker niet verplicht, maar het kan informatief en gezellig zijn om een cursus te volgen tijdens de zwangerschap. Kies vooral iets wat bij je past. Er zijn groepscursussen (leuk als je ook nog wat contacten met andere zwangere vrouwen wilt opdoen) en individuele cursussen.

\r\n\r\nRealistische verwachtingen en vertrouwen
\r\nEen zwangerschapscursus schept realistische verwachtingen zorgt voor meer vertrouwen. Door ervoor te zorgen dat je een goed beeld hebt van de zwangerschap, bevalling en kraamtijd, heb je meer kans dat je later met een positief gevoel terug denkt aan deze bijzondere periode.

\r\n\r\nBewust met je zwangerschap bezig zijn
\r\nHet doen van een cursus geeft je ook de mogelijkheid bewust met je zwangerschap bezig te zijn en écht tijd in je zwangerschap te steken. Geen overbodige luxe in een tijd waarin werk, huishouden en het sociale leven een groot deel van jouw tijd opslokt.

\r\n\r\nPret-echo
\r\nEen andere manier om tijd aan je zwangerschap te besteden is het maken van een zogenaamde “pret-echo” van je kindje. Het uitgangspunt bij een pret-echo is het maken van duidelijke, voor jullie herkenbare beelden, in een gezellige en ontspannen sfeer. Na de 25e week van je zwangerschap kun je zelfs, als je kindje goed ligt, al zien op wie het lijkt!

MAMZ!
MAMZ! biedt zwangerschapscursussen NatuurlijkZwanger, die je helpen om op een energieke en natuurlijke wijze je voor te bereiden op je bevalling. De cursussen en workshops zijn praktisch qua opzet en gebaseerd op westerse én oosterse beginselen. Handig: ook na de bevalling kun je bij MAMZ! terecht voor cursussen, workshops en coaching gericht op een gezond en evenwichtig herstel of het vinden van een nieuwe balans in je leven.

Locatie Amsterdam
Wilhelmina Gasthuis terrein
Ketelhuisplein 45 (in de Danszaal)
1054 RD Amsterdam

Locatie Hoorn
Keern 33E
1624 NB Hoorn
www.mamz.nl

Zo Mam
De periode dat je zwanger bent is een bijzondere tijd. De geboorte van een kind is elke keer weer een wonder. Tijdens je zwangerschap ben je extra gevoelig voor invloeden van buitenaf en van binnenuit. Er gebeurt zoveel met je op emotioneel, lichamelijk én sociaal vlak. De cursus Zwangerschapsyoga van Zo Mam helpt je om zowel je zwangerschap als je bevalling intens en meer ontspannen te ervaren vanuit een gevoel van respect en vertrouwen.

Kolgans 22
1688WS Nibbixwoud
(06) 55 57 57 09
zomam.nl

De Nationale Echobon
Als je zwanger bent, is er bijna niets leuker dan dromen over het kindje dat op komst is. Iedere zwangere vrouw is benieuwd naar wat zich afspeelt in haar buik. De Nationale Echobon is dan het mooiste cadeau om te krijgen. In de intieme omgeving van een echopraktijk krijg je de kans om je kindje te zien groeien en bewegen. De Nationale Echobonnen is te besteden bij meer dan vijftig echopraktijken verdeeld over heel Nederland. Pretecho’s zijn er in verschillende vormen: van zwart-wit, 2D en full colour 3D beelden tot real-time bewegende 4D-opnamen.

info@echobon.nl
www.echobon.nl

Echowonder Hoofddorp
Je bent zwanger! Een bijzondere tijd breekt aan. Een unieke kans om je wondertje live te bekijken met een pretecho. Bij Echowonder nemen ze uitgebreid de tijd om je kindje te bewonderen. Gediplomeerde echoscopistes met jarenlange ervaring maken de mooiste pretecho’s met behulp van ultramoderne apparatuur. De foto’s die je meekrijgt worden op echt fotopapier geprint, zodat ze niet vervagen. Kies je voor een 2-3/4D echo, dan krijg je de foto’s ook in kleur afgedrukt.

Geboortecentrum Wonderwereld
Kruislaan 4A
2131 WD Hoofddorp
www.echowonder.nl