Voorbereiding Noord-Brabant

Om je maximaal voor te bereiden op de bevalling en kraamtijd, kun je je opgeven voor een zwangerschapscursus. Je kunt kiezen voor verschillende cursussen zoals  zwangerschapsgyoga, -gymnastiek en haptonomie. De meeste cursussen beginnen rond week 25 van de zwangerschap. Het is zeker niet verplicht, maar het kan informatief en gezellig zijn om een cursus te volgen tijdens de zwangerschap. Kies vooral iets wat bij je past. Er zijn groepscursussen (leuk als je ook nog wat contacten met andere zwangere vrouwen wilt opdoen) en individuele cursussen.

\r\n\r\nRealistische verwachtingen en vertrouwen
\r\nEen zwangerschapscursus schept realistische verwachtingen zorgt voor meer vertrouwen. Door ervoor te zorgen dat je een goed beeld hebt van de zwangerschap, bevalling en kraamtijd, heb je meer kans dat je later met een positief gevoel terug denkt aan deze bijzondere periode.

\r\n\r\nBewust met je zwangerschap bezig zijn
\r\nHet doen van een cursus geeft je ook de mogelijkheid bewust met je zwangerschap bezig te zijn en écht tijd in je zwangerschap te steken. Geen overbodige luxe in een tijd waarin werk, huishouden en het sociale leven een groot deel van jouw tijd opslokt.

\r\n\r\nPret-echo
\r\nEen andere manier om tijd aan je zwangerschap te besteden is het maken van een zogenaamde “pret-echo” van je kindje. Het uitgangspunt bij een pret-echo is het maken van duidelijke, voor jullie herkenbare beelden, in een gezellige en ontspannen sfeer. Na de 25e week van je zwangerschap kun je zelfs, als je kindje goed ligt, al zien op wie het lijkt!

De Nationale Echobon
Als je zwanger bent, is er bijna niets leuker dan dromen over het kindje dat op komst is. Iedere zwangere vrouw is benieuwd naar wat zich afspeelt in haar buik. De Nationale Echobon is dan het mooiste cadeau om te krijgen. In de intieme omgeving van een echopraktijk krijg je de kans om je kindje te zien groeien en bewegen. De Nationale Echobon is te besteden bij meer dan vijftig echopraktijken verdeeld over heel Nederland. Pret-echo’s zijn er in verschillende vormen: van zwart-wit, 2D en full colour 3D beelden tot real-time bewegende 4D-opnamen.

info@echobon.nl
www.echobon.nl

Echowonder Berkel-Enschot
Je bent zwanger! Een bijzondere tijd breekt aan. Een unieke kans om je wondertje live te bekijken met een pret-echo. Gediplomeerde echoscopistes met jarenlange ervaring maken de mooiste pret-echo’s met behulp van ultramoderne apparatuur. De foto’s die je meekrijgt worden op fotopapier geprint, zodat ze niet vervagen. Kies je voor een 2-3/4D echo, dan krijg je de foto’s ook in kleur afgedrukt.

Verdilaan 26
5056 BD Berkel-Enschot
(013) 544 22 17
www.echowonder.nl

Baby Image
Voor zowel medische echo’s als pret-echo’s ben je hier aan het juiste adres. Baby Image heeft aandacht voor jullie als aanstaande ouders en jullie kind. Er wordt de tijd genomen voor het maken van een echo en er is ruimte voor persoonlijke zaken. Met behulp van een revolutionaire HD Live techniek wordt het 3D beeld van je baby continue bijgewerkt, zodat een live bewegende weergave van je baby getoond en vastgelegd kan worden. Laat je verbazen door de realistische beelden van je kleine wonder!
Lohmanstraat 78a
4207 NV Gorinchem
(0183) 61 70 74
www.babyimage.nl

Babylook
Een eerste kennismaking met je kleine wonder via een pret-echo is erg bijzonder. Babylook is een particulier pretechografiebureau waar je zonder verwijzing van een arts of verloskundige terecht kunt. Ervaren echoscopistes verzorgen een kijkje in je buik met behulp van de allernieuwste techniek op het gebied van echografie. Alle belangrijke en bijzondere structuren worden in beeld gebracht, met de mogelijkheid om deze op foto of DVD vast te laten leggen.

Boerhaavelaan 25
4708 AE Roosendaal
(0165) 53 45 04
www.echografiebureaubabylook.nl

Samen bevallen
Zoals de naam al doet vermoeden bereidt de cursus Samen Bevallen jou en je partner samen voor op de geboorte van jullie kind. De cursus geeft veel praktische informatie en leert je technieken die bij de bevalling toegepast kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan ademhalingstechnieken of tips hoe je partner jou kan helpen om de bevalling zo ontspannen mogelijk te doorlopen. De cursus wordt meestal bij een cursusleidster thuis gegeven en altijd aan een vaste groep. Kijk voor cursussen bij jou in de buurt op samenbevallen.nl

(06) 17 77 81 67
www.samenbevallen.nl

Masssagepraktijk ‘Peace of mind’
De zwangerschap is een mooie, maar ook intensieve periode. Tijdens de zwangerschap verandert er veel in je lichaam en wordt je lichaam extra op de proef gesteld. Zwangerschapsmassage helpt om eventuele klachten te verlichten, maar is ook een heerlijk moment van ontspanning voor jou en je baby. In de massagepraktijk worden prenatale en postnatale massages aangeboden die volledig worden afgestemd op jouw klachten en/of wensen die je op dat moment hebt. Daarnaast komt de masseuse graag bij je thuis voor een rustgevende babymassage.

Hyacintenveld 68
4613 DL Bergen op Zoom
(06) 34 11 50 68
www.massagebergenopzoom.nl

Wonderbaarlijk
Tijdens je zwangerschap is het belangrijk om voldoende rustmomenten te nemen. Wonderbaarlijk heeft voor ieder wat wils. Geef je op voor yogalessen of laat je verwennen op de massagetafel. In de praktijk is het tijd voor jou en je baby en worden dagelijkse beslommeringen buiten de deur gehouden. Neem ook eens plaats aan de theetafel, waar je andere zwangere vrouwen en moeders leert kennen.

Tulpenstraat 75
4818 GT Breda
(06) 11 07 61 39
www.wonderbaarlijk-yoga.nl