Om je maximaal voor te bereiden op de bevalling en kraamtijd, kun je je opgeven voor een zwangerschapscursus. Je kunt kiezen voor verschillende cursussen zoals  zwangerschapsgyoga, -gymnastiek en haptonomie. De meeste cursussen beginnen rond week 25 van de zwangerschap. Het is zeker niet verplicht, maar het kan informatief en gezellig zijn om een cursus te volgen tijdens de zwangerschap. Kies vooral iets wat bij je past. Er zijn groepscursussen (leuk als je ook nog wat contacten met andere zwangere vrouwen wilt opdoen) en individuele cursussen.

\r\n\r\nRealistische verwachtingen en vertrouwen
\r\nEen zwangerschapscursus schept realistische verwachtingen zorgt voor meer vertrouwen. Door ervoor te zorgen dat je een goed beeld hebt van de zwangerschap, bevalling en kraamtijd, heb je meer kans dat je later met een positief gevoel terug denkt aan deze bijzondere periode.

\r\n\r\nBewust met je zwangerschap bezig zijn
\r\nHet doen van een cursus geeft je ook de mogelijkheid bewust met je zwangerschap bezig te zijn en écht tijd in je zwangerschap te steken. Geen overbodige luxe in een tijd waarin werk, huishouden en het sociale leven een groot deel van jouw tijd opslokt.

\r\n\r\nPret-echo
\r\nEen andere manier om tijd aan je zwangerschap te besteden is het maken van een zogenaamde “pret-echo” van je kindje. Het uitgangspunt bij een pret-echo is het maken van duidelijke, voor jullie herkenbare beelden, in een gezellige en ontspannen sfeer. Na de 25e week van je zwangerschap kun je zelfs, als je kindje goed ligt, al zien op wie het lijkt!

De Nationale Echobon
Als je zwanger bent, is er bijna niets leuker dan dromen over het kindje dat op komst is. Iedere zwangere vrouw is benieuwd naar wat zich afspeelt in haar buik. De Nationale Echobon is dan het mooiste cadeau om te krijgen. In de intieme omgeving van een echopraktijk krijg je de kans om je kindje te zien groeien en bewegen. De Nationale Echobonnen is te besteden bij meer dan vijftig echopraktijken verdeeld over heel Nederland. Pretecho’s zijn er in verschillende vormen: van zwart-wit, 2D en full colour 3D beelden tot real-time bewegende 4D-opnamen.

info@echobon.nl
www.echobon.nl

Prenatale Screening
Tijdens een pret-echo kun je jouw kindje in 3D/4D beelden te bekijken. In een ontspannen sfeer wordt er ruim de tijd genomen voor het maken van de echo. De beeldkwaliteit van de pret-echo afhankelijk van verschillende factoren zoals de huid van de moeder of de ligging van het kind. Rond 26-28 weken zwangerschapsduur is het beste tijdstip om een echo te laten verrichten, maar vroeger of later in de zwangerschap kunnen soms ook mooie beelden worden verkregen.

Koningin Emmalaan 12
3851RJ Ermelo
www.prenatalescreening.com

Jan Koning Echobureau
Anders dan de echo’s die in het ziekenhuis worden verricht, is de pret-echo gericht op jou en jouw kind. Door middel van een uitgebreid consult met life 4D HD beelden en foto’s op DVD, kleurenprint, en USB-stick is een afspraak bij Jan Koning Echobureau een unieke ervaring. Alle behandelingen zijn, indien gewenst, inclusief geslachtsbepaling. Fijn: voor avond en weekend wordt geen extra toeslag berekend. Ook als het kindje ongunstig ligt kun je terugkomen zonder extra kosten.

Zwijning 39
4051 DJ Ochten
(0344) 64 43 42
www.echobureaujankoning.nl

BabyOnderweg
De naam zegt het al: pret-echo’s zijn bedoeld om van de baby in je buik te genieten. Alvast even kijken naar je kindje, de grappige capriolen, de vertederende gebaren. In 3D zie je hoe je kind er precies uitziet. In 4D wat het allemaal in je buik aan het doen is. Daarbij krijg je uitgebreide informatie over wat er te zien is en worden er foto’s en een dvd gemaakt om mee naar huis te nemen. Een heel bijzondere ervaring en een prachtige herinnering voor later.

De Virieusingel 8
5301 GB Zaltbommel
(06) 139 896 95
www.babyonderweg.nl

Spirit of yoga
‘Yoga voor aanstaande moeders’ is een volwaardige vorm van yoga, aangepast aan de mogelijkheden van de zwangere vrouw. Er worden lichaamsoefeningen gedaan, ademoefeningen, ontspanningsoefeningen en je leert om weeën op de juiste manier op te vangen. Eens in de zes weken mag jouw partner mee en worden er tips en adviezen gegeven wat de partner zou kunnen doen tijdens de bevalling. Zo worden jullie ook samen bewuster van het nieuwe wonder in jouw buik.

Henri Dunantlaan 6
7312 BE Apeldoorn
(06) 539 63 630
www.spiritofyoga.nl

MAMZ!
MAMZ! biedt zwangerschapscursussen Natuurlijk Zwanger, die je helpen om op een energieke en natuurlijke wijze je voor te bereiden op je bevalling. De cursussen en workshops zijn praktisch
qua opzet en gebaseerd op westerse én oosterse beginselen. Handig: ook na de bevalling kun je bij MAMZ! terecht voor cursussen, workshops en coaching gericht op een gezond en evenwichtig herstel
of het vinden van een nieuwe balans in je leven.

www.mamz.nl

Samen bevallen
Zoals de naam al doet vermoeden bereidt de cursus Samen Bevallen jou en je partner samen voor op de geboorte van jullie kind. De cursus geeft jullie veel praktische informatie en leert je technieken die bij de bevalling toegepast kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan ademhalingstechnieken of tips hoe je je partner kunt helpen om de bevalling zo ontspannen mogelijk te doorlopen. De cursus wordt meestal bij een cursusleidster thuis gegeven en altijd aan een vaste groep. Kijk voor cursussen bij jou in de buurt op www.samenbevallen.nl

(06) 17 77 81 67
info@samenbevallen.nl