Opvang Zuid-Holland

Ga je na je bevalling weer aan het werk? Dan wil je zeker zijn dat jouw kindje in goede handen is. Vaak zal je kind een aantal jaar gebruikmaken van de opvang en bij die keuze ga je niet graag over één nacht ijs.

\r\n\r\nVormen kinderopvang
\r\nEr zijn verschillende vormen van kinderopvang: kinderdagverblijven, oftewel crèches, gastouderopvang en naschoolse en buitenschoolse opvangcentra (BSO). De keuze voor opvang die je maakt is heel persoonlijk; iedere ouder heeft eigen voorkeuren en elk kind is anders. Elke vorm van kinderopvang legt ook weer eigen accenten.
\r\n\r\nDe vraag wat het beste is voor jouw kindje kun je het beste zelf beantwoorden. Bespreek met je partner wat jullie van belang vinden in de opvoeding van je kind en wat je verwacht van de kinderopvang als partner in de opvoeding.

\r\n\r\nOriënteren in de omgeving
\r\nOriënteer je op de kenmerken van goede kinderopvang en zoek uit wat de mogelijkheden zijn in jouw woonomgeving. Op internet vind je veel vergelijkingssites per postcodegebied  en informatie over de mogelijkheden bij jou in de buurt. Is er informatie over de openingstijden en het pedagogisch beleid? Over de tevredenheid van ouders? Staat het inspectierapport op de website van de organisatie?

\r\n\r\nBezoek de locatie
\r\nGa op een paar plaatsen kijken voordat je een besluit neemt en luister goed naar je gevoel. Hoe is de sfeer, hoe gaan de leidsters met de kinderen om, ogen de kinderen tevreden? Vraag ook hier om referenties. Je kunt bijvoorbeeld ouders die je tegenkomt, vragen naar hun ervaringen.

Hartelijk gefeliciteerd met uw zwangerschap! U staat op de drempel van een nieuwe levensfase waarin u belangrijke keuzes moet maken. Hoe regelt u bijvoorbeeld de opvang voor uw kindje?

SKL is een maatschappelijk betrokken kinderopvangorganisatie. We bieden professionele opvang op diverse locaties in Leiderdorp, Leiden en Hoogmade, elk met hun eigen karakter. In een veilige maar ook uitdagende omgeving bieden we kinderen al meer dan 45 jaar met veel enthousiasme en betrokkenheid de ruimte om te groeien. Onze pedagogisch medewerkers begeleiden hen daarbij in hun ontwikkeling.

SKL kinderopvang

Nieuwsgierig geworden? Kijk op www.kinderopvangleiderdorp.nl of bel naar 071-581 77 77.

Centraal Bureau SKL
De Sterrentuin
Van Diepingenlaan 110F
2352KA Leiderdorp
(071) 581 77 77
www.kinderopvangleiderdorp.nl

Kindercentrum Jip en Janneke
Kindercentrum Jip en Janneke is een kleinschalige opvang. Via een afsluitbare toegangspoort kom je op de ruime buitenspeelplaats met bomen, speeltoestellen en een zandbak. Binnen bevinden zich de groepslokalen, die kindvriendelijk zijn ingericht. Op een veilige manier kunnen kinderen hier onbekommerd spelen en de wereld om zich heen ontdekken. Elke groep heeft een eigen, aangepast lokaal en twee vaste begeleiders. De vaste begeleiding geeft je kind een vertrouwd gevoel, waardoor hij zich echt thuis kan voelen.

Willebrordusstraat 43
3037 TJ Rotterdam
(010) 467 50 01
www.kindercentrumjipenjanneke.nl

KomKids
Met de opvang en activiteiten van KomKids ontdekt uw kind van 0 tot 13 jaar met veel plezier wat het kan, waar het goed in is, en wat de omgeving hem of haar te bieden heeft. De spil in de organisatie zijn de leidsters in de groep, ondersteund door de pedagoog. Kinderen krijgen de ruimte om de wereld te verkennen, dingen uit te proberen en nieuwe ervaringen op te doen. In de hele dagopvang en de peuteropvang is een duidelijk dagritme belangrijk om de kinderen zich veilig en geborgen te laten voelen.

Gerrit Verboonstraat 15
3111 AA Schiedam
(010) 449 32 00
www.komkids.nl

MAX Kinderopvang
Al meer dan twintig jaar biedt MAX goede zorg en opvang voor kinderen in Rotterdam. Hier komen kinderen op de eerste plaats en wordt alles in het werk gesteld om een vertrouwde en veilige omgeving te creëren . Niet alleen de kinderen moeten zich thuis voelen, jij als ouder ook. MAX Kinderopvang heeft alle ruimte voor een plezierige vorm van creativiteit en zelfontplooiing. De dagopvang locaties zijn 51 weken per jaar geopend van maandag t/m vrijdag.

Shared Service Centre
Entrepotstraat 7
3071 JA Rotterdam
(010) 297 44 30 (optie 1)
www.maxkinderopvang.nl

.

Tinker Bell Kinderdagverblijven
Wanneer je weer aan het werk gaat, is het belangrijk dat je kindje in een vertrouwde en liefdevolle omgeving terecht komt. Tinker Bell Kinderdagverblijven doet er alles aan om je kindje vanaf de eerste dag op zijn gemak te stellen. Leuk: de baby’s krijgen een ‘heen-en weerschriftje’, waarin de leid(st)er de ontwikkelingen en belevenissen van jouw kind noteert. Dit kan gepaard gaan met een foto van een leuke of bijzondere gebeurtenis, zodat jij altijd op de hoogte bent van de dag van jouw kleintje.

Schoolstraat 38
2712 VC Zoetermeer
(079) 316 75 55
www.tinker-bell.nl

Kinderdagverblijf De Drie Ballonnen
Bij Kinderdagverblijf De Drie Ballonnen staan vier belangrijke pijlers centraal: liefde voor het kind, kwaliteit, respect en een veilige plek voor kinderen. Kinderen van nul tot twaalf jaar kunnen hier terecht. De kinderopvang draagt zorg voor een stukje van de opvoeding samen met de ouders. In deze kinderopvang krijgen kinderen de kans om een individu te zijn. Hierdoor voelen ze zich veilig en kunnen zij zich optimaal ontwikkelen.

www.drieballonnen.nl

Kinderopvang Kiekeboe
Stichting Kinderopvang Lombardijen is al bijna 40 jaar actief in de wijk Lombardijen. Ouders en kinderen voelen zich altijd thuis bij Kiekeboe, waar enthousiaste leidsters de kinderen opvangen in een sfeer van warmte en geborgenheid. Daarnaast zijn de leidsters betrokken en hebben zij nauw contact met jou als ouder. Je kindje krijgt hier uitgebreid de mogelijkheid om zich te ontplooien, maar tegelijk ook kind te zijn.

Pliniusstraat 9
3076 AH Rotterdam
(010) 419 12 41
www.kiekeboekinderopvang.nl

Julikids
Julikids Kinderopvang biedt opvang aan kinderen van 0 tot 12 jaar. Het kinderdagverblijf is gelegen in een kindvriendelijke en goed bereikbare wijk. Julikids biedt professionele kinderopvang, draagt een steentje bij aan de opvoeding en richt zich op de ontwikkeling van het individuele kind. Wanneer je het kinderdagverblijf binnenwandelt valt de typische huiskamersfeerdirect op, waarin zowel jij als je kindje zich thuis zullen voelen.

Zuidplashof 5
2743 CR Waddinxveen
(0182) 636 954
www.julikids.nl

Joepie
Joepie is een stichting die zich bezighoudt met opvang voor kinderen van nul tot dertien jaar. Dit kan een kinderdagverblijf zijn, maar ook een buitenschoolse opvang. Joepie heeft een christelijke grondslag. Dat houdt in dat zij naast de gebruikelijke verhalen en kinderliedjes ook verhalen uit de Bijbel vertellen en Bijbelse liedjes zingen. Ze doen dit door iedere maand een bepaald thema centraal te stellen, zodat de kinderen de verhalen beter kunnen onthouden. Kinderen uit niet-christelijke gezinnen en kinderen met een andere religie zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Oosteinde 43
3366 BG Wijngaarden
(0184) 425 359
www.joepie.nu