Ga je na je bevalling weer aan het werk? Dan wil je zeker zijn dat jouw kindje in goede handen is. Vaak zal je kind een aantal jaar gebruikmaken van de opvang en bij die keuze ga je niet graag over één nacht ijs.

\r\n\r\nVormen kinderopvang
\r\nEr zijn verschillende vormen van kinderopvang: kinderdagverblijven, oftewel crèches, gastouderopvang en naschoolse en buitenschoolse opvangcentra (BSO). De keuze voor opvang die je maakt is heel persoonlijk; iedere ouder heeft eigen voorkeuren en elk kind is anders. Elke vorm van kinderopvang legt ook weer eigen accenten.
\r\n\r\nDe vraag wat het beste is voor jouw kindje kun je het beste zelf beantwoorden. Bespreek met je partner wat jullie van belang vinden in de opvoeding van je kind en wat je verwacht van de kinderopvang als partner in de opvoeding.

\r\n\r\nOriënteren in de omgeving
\r\nOriënteer je op de kenmerken van goede kinderopvang en zoek uit wat de mogelijkheden zijn in jouw woonomgeving. Op internet vind je veel vergelijkingssites per postcodegebied  en informatie over de mogelijkheden bij jou in de buurt. Is er informatie over de openingstijden en het pedagogisch beleid? Over de tevredenheid van ouders? Staat het inspectierapport op de website van de organisatie?

\r\n\r\nBezoek de locatie
\r\nGa op een paar plaatsen kijken voordat je een besluit neemt en luister goed naar je gevoel. Hoe is de sfeer, hoe gaan de leidsters met de kinderen om, ogen de kinderen tevreden? Vraag ook hier om referenties. Je kunt bijvoorbeeld ouders die je tegenkomt, vragen naar hun ervaringen.

Kinderopvang.org
Via Kinderopvang.org vind en vergelijk je razendsnel kinderdagverblijven, bso’s en gastouders bij jou in de buurt. De resultaten sluiten volledig aan bij jouw zoekopdracht en worden niet beïnvloed door bijvoorbeeld reclame-inkomsten. Alle praktische informatie en ouderbeoordelingen rondom een kinderopvangorganisatie worden verzameld en op een eenvoudige manier inzichtelijk gemaakt. Zo kom je als ouder gemakkelijker tot een goede keuze. Het is immers niet zomaar iets, de keuze van kinderdagverblijf, BSO of gastouder.

www.kinderopvang.org

(KOW) Kinderopvang Walcheren
Kinderopvang Walcheren (KOW) draagt zorg voor een zo gevarieerd en gespreid mogelijk aanbod van kinderopvangmogelijkheden op Walcheren. Ze bevorderen de ontwikkeling van jonge kinderen door hen in groepsverband samen te brengen onder deskundige begeleiding.  Ze zijn partner van ouders in de ontwikkelingsgerichte begeleiding van kinderen tot 13 jaar en geven kinderen de ruimte om in de omgeving waar zij wonen te spelen, te leren en te genieten.

Buitenhove 161
4337 HG Middelburg
(0118) 614 532
www.kinderopvangwalcheren.nl

Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen
Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen zorgt er voor dat jij met een gerust hart naar je werk kunt. Zij zorgen dat ouders hun werk en de zorg voor kinderen goed kunnen combineren door dichtbij vertrouwde, goed verzorgde en leuke kinderopvang aan te bieden. Alle medewerkers in de opvang zijn pedagogische beroepskrachten en zijn met hart en ziel verbonden aan Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen. De inrichting is sfeervol, educatief, uitdagend en kindgericht.

Bellamystraat 28
4532 CP Terneuzen
(0115) 612 368
www.kinderopvangzvl.nl

Kibeo
Kibeo maakt zich sterk voor een grote dichtheid van kindercentra. Ze vinden het belangrijk dat jonge kinderen in hun eigen dorp of wijk terecht kunnen. De medewerkers zijn enthousiast en betrokken en geven uw kind graag alle liefde en aandacht. Medewerkers van Kibeo doen hun werk met een glimlach!

Stationspark 2
4462 DZ Goes
(0113) 760 250
www.kibeo.nl

Gastouderbureau Roos
Gastouderbureau ROOS verzorgt kinderopvang in de vorm van gastouderopvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar in een kleinschalige, huiselijke sfeer. Dit doen zij door middel van zorgvuldige bemiddeling en goed georganiseerde begeleiding tussen gastouders en vraagouders. Gastouderopvang biedt veel aandacht voor elk kind en gebeurt in de meeste gevallen bij de gastouder thuis. In deze individuele vorm van kinderopvang kunnen ouders en gastouder zaken goed met elkaar afstemmen. Dit geldt niet alleen voor praktische zaken, zoals breng- en haaltijden, maar ook voor de opvoeding van het kind.

Rodenweg 3
5451 NH Mill
(0485) 210 087
www.gastouderbureauroos.nl

Gastouderbureau Sweet Home Zeeland
Aandacht voor het kind, zorgt voor kwalitatief goede bemiddeling en begeleiding tegen een scherp tarief staan bij Gastouderbureau Sweet Home Zeeland centraal. Zij bemiddelen voor zowel gastouders als vraagouders uit de hele provincie Zeeland. Ook kunnen ze je ondersteunen bij de aanvraag van bijvoorbeeld opa en oma-subsidie of kinderopvangtoeslag.

Duke Ellingtonstraat 40
4337 XS Middelburg
(0118) 615 825
www.sweethomezeeland.nl

Zoet & Zo
Bij Zoet & Zo weet je zeker dat je kindje voldoende individuele aandacht krijgt. De opvang vindt plaats in een ruim woonhuis waar een beperkt aantal kinderen tegelijk worden opgevangen. De kinderen hebben de beschikking over een eigen speelruimte en een aangrenzende slaapruimte. De speeltuin is om de hoek en zodra het weer het toelaat, wordt er veel buiten gespeeld. De kinderen kunnen op zichzelf zijn, maar leren ook omgaan met andere kindjes en worden gestimuleerd om hun creativiteit te ontwikkelen.

Veersesingel 242
4332 TH Middelburg
06 295 155 16
www.zoet-enzo.nl

Hazeltje
Hazeltje is een kleinschalig kinderdagverblijf voor kinderen tussen de 0 en 4 jaar. Op twee verschillende locaties worden kinderen opgevangen in verticale groepen. Doordat kinderen van verschillende leeftijden bij elkaar in de groep zitten, leren ze beter met elkaar omgaan en worden ze gestimuleerd in hun ontwikkeling. Locatie Hazeltje beschikt over een eigen speelbos en kippen en konijnen in de tuin. De locatie Grote Haas beschikt over een nieuw gebouwde iglo en grote tuin waar je kind naar hartenlust kan spelen.

Locatie Hazeltje
Nicolaas Beetslaan 15
4382 CE Vlissingen

Locatie Grote Haas
Vredehoflaan 370
4382 CJ Vlissingen

(0118) 41 15 21
www.hazeltje-vlissingen.nl

Koozie
Koozie biedt opvang voor kinderen van 8 weken tot 13 jaar oud. Baby’s, dreumesen en peuters kunnen terecht op het kinderdagverblijf. De groepen worden gescheiden op leeftijd, wat rust en veiligheid geeft en de mogelijkheid biedt om leeftijdsgerichte activiteiten te doen. Kinderen die naar de basisschool gaan kunnen bij de buitenschoolse opvang van Koozie terecht. Zij worden door de pedagogisch medewerkers weggebracht en opgehaald van school. Op de opvang kunnen ze meedoen met voorbereide activiteiten, maar ze zijn ook vrij om een eigen activiteit te kiezen.

Molenwater 4a
4331 SB Middelburg
(0118) 62 36 52
www.koozie.nl

Maneblussertjes
Het doel van kinderopvang Maneblussertjes is om kinderen van 0 t/m 12 jaar een veilige en huiselijke plek te bieden wanneer jij en je partner aan het werk zijn. Door een scheiding in leeftijden zijn de groepen klein en is het mogelijk om activiteiten te bieden passend bij de leeftijd en ontwikkeling van je kind.  Uniek aan deze opvang is de christelijke grondslag, wat zich uit door het zingen van christelijke liedjes, het lezen van Bijbelverhalen en bidden voor het eten. Daarnaast is er ruimte genoeg voor algemene activiteiten en ieder kind, ongeacht religieuze achtergrond, is welkom.

Kinderdagverblijf
Molenwater 33
4331 SC Middelburg
(0118) 43 61 81

Buitenschoolse opvang
Damplein 1
4331 GC Middelburg
(0118) 85 31 56
www.maneblussertjes.nl

Littels
Littels biedt op vijf locaties verspreid over Zeeland kinderopvang voor de allerkleinsten. In verticale groepen spelen kinderen van 8 weken t/m 3 jaar oud bij elkaar in één ruimte. Zo krijgen de jongere kinderen de kans om te leren van de oudere, en oudere leren rekening te houden met jongere kinderen. Je kindje kan dus ook bij zijn oudere broertje of zusje in de groep geplaatst worden. Littels houdt de kosten zo laag mogelijk door een flexibel opvangsysteem per uur en je betaalt nooit voor zaken die je zelf meeneemt, zoals luiers. Kijk op de website voor een locatie bij jou in de buurt.

www.littels.nl