Ga je na je bevalling weer aan het werk? Dan wil je zeker zijn dat jouw kindje in goede handen is. Vaak zal je kind een aantal jaar gebruikmaken van de opvang en bij die keuze ga je niet graag over één nacht ijs.

\r\n\r\nVormen kinderopvang
\r\nEr zijn verschillende vormen van kinderopvang: kinderdagverblijven, oftewel crèches, gastouderopvang en naschoolse en buitenschoolse opvangcentra (BSO). De keuze voor opvang die je maakt is heel persoonlijk; iedere ouder heeft eigen voorkeuren en elk kind is anders. Elke vorm van kinderopvang legt ook weer eigen accenten.
\r\n\r\nDe vraag wat het beste is voor jouw kindje kun je het beste zelf beantwoorden. Bespreek met je partner wat jullie van belang vinden in de opvoeding van je kind en wat je verwacht van de kinderopvang als partner in de opvoeding.

\r\n\r\nOriënteren in de omgeving
\r\nOriënteer je op de kenmerken van goede kinderopvang en zoek uit wat de mogelijkheden zijn in jouw woonomgeving. Op internet vind je veel vergelijkingssites per postcodegebied  en informatie over de mogelijkheden bij jou in de buurt. Is er informatie over de openingstijden en het pedagogisch beleid? Over de tevredenheid van ouders? Staat het inspectierapport op de website van de organisatie?

\r\n\r\nBezoek de locatie
\r\nGa op een paar plaatsen kijken voordat je een besluit neemt en luister goed naar je gevoel. Hoe is de sfeer, hoe gaan de leidsters met de kinderen om, ogen de kinderen tevreden? Vraag ook hier om referenties. Je kunt bijvoorbeeld ouders die je tegenkomt, vragen naar hun ervaringen.

Ludens

Bij onze kinderdagverblijven krijgen de kinderen de ruimte om de wereld op hun eigen wijze te ontdekken. Ieder kind is verschillend. Net als onze kinderdagverblijven. Zo kunt u zelf kiezen wat het beste bij u en uw kind past.
– Flexibele opvang
– Tweetalig (Engels/Nederlands)
– Biologisch eten en drinken
– Antroposofische basis
– Voor- en vroegschoolse educatie
– Horizontale of verticale groepen

kinderopvang ludens

Respectvolle communicatie vinden we belangrijk. Met de kinderen, de ouders en met collega’s. Al onze medewerkers zijn daarom getraind volgens de respectvolle communicatie methode van Thomas Gordon.
Ludens biedt kinderopvang vol aandacht, vertrouwen en plezier! Komt u gerust een keer kijken. Onze kinderdagverblijven zijn op werkdagen geopend van 07.30 – 18.30 uur

Abstederdijk 303
3582 BK Utrecht
(030) 256 70 70
www.ludens.nl

Mini-stek
Mini Stek richt zich met haar opvang op de wijk. Dit betekent dat kinderen met elkaar optrekken van de start op het dagverblijf tot het einde van de basisschool. Mini Stek kiest bewust voor opvang in leeftijdsgroepen. Zo kunnen we een structuur bieden die bij het ontwikkelingsniveau van de kinderen hoort. Daardoor krijgen de baby’s rust en de tieners juist de ruimte om zich verder te ontwikkelen. De groepsruimten zien er gezellig uit en er is meer dan voldoende spelmateriaal aanwezig. Fijne extra’s: de kinderkapper komt langs bij de dagverblijven en een plek op het dagverblijf garandeert een plek op de BSO.

www.mini-stek.nl

Saartje Kinderopvang
Saartje biedt de allerleukste kinderopvang in de Utrechtse wijken Leidsche Rijn en Zuidwest voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Bij Saartje worden kinderen liefdevol opgevangen en wordt hun ontwikkeling actief gestimuleerd volgens een eigen Saartje-methodiek. De kinderen krijgen alle ruimte om te spelen. Binnen, maar zeker ook buiten! Met wilgentunnels, moestuintjes en
waterspeelplekken is buiten spelen bij Saartje elke dag een belevenis. Bij de BSO kunnen kinderen ook deelnemen aan sport-, natuur- en kunstclubjes.

www.saartje.nl

Mama Mia Amersfoort
Een jong kind heeft de behoefte aan veiligheid maar ook de drang om te ontdekken. Door contact met andere kinderen, door te imiteren en onderdeel te zijn van de groep, ontdekt jouw kind zijn eigen talenten. Ieder kind is anders, elk kind is uniek! Mama Mia Amersfoort weet dit en vindt dat ieder kind telt. Sociale ontwikkeling, het rekening leren houden met anderen en het samen leren spelen staan hier centraal. De pedagogisch medewerkers scheppen een sfeer die warm en veilig is zijn vakbekwaam, betrokken en hebben grote liefde voor hun vak.

Hoefseweg 5
3821 AE Amersfoort
(033) 455 48 68
www.mamamia.nl

Kinderdagverblijf ’t Rakkertje
Kinderdagverblijf ’t Rakkertje is een particuliere instelling die vanaf juli 1995 kinderopvang biedt aan kinderen in de leeftijd van tien weken tot vier jaar. De huiselijke sfeer zorgt ervoor dat kinderen zich hier prettig en veilig voelen. Jouw kind wordt in een pedagogisch verantwoorde omgeving begeleid en verzorgd, waarbij individuele aandacht voor elk kind voorop staat. Spelenderwijs leren kinderen omgaan met andere kinderen en volwassenen. In deze omgeving krijgen zij de kans om zich, ook in sociaal opzicht, optimaal te ontwikkelen.

Kroostweg 33 A
3704 EA Zeist
Telefoon: 030-6974208
www.kdvhetrakkertje.nl