Ga je na je bevalling weer aan het werk? Dan wil je zeker zijn dat jouw kindje in goede handen is. Vaak zal je kind een aantal jaar gebruikmaken van de opvang en bij die keuze ga je niet graag over één nacht ijs.

\r\n\r\nVormen kinderopvang
\r\nEr zijn verschillende vormen van kinderopvang: kinderdagverblijven, oftewel crèches, gastouderopvang en naschoolse en buitenschoolse opvangcentra (BSO). De keuze voor opvang die je maakt is heel persoonlijk; iedere ouder heeft eigen voorkeuren en elk kind is anders. Elke vorm van kinderopvang legt ook weer eigen accenten.
\r\n\r\nDe vraag wat het beste is voor jouw kindje kun je het beste zelf beantwoorden. Bespreek met je partner wat jullie van belang vinden in de opvoeding van je kind en wat je verwacht van de kinderopvang als partner in de opvoeding.

\r\n\r\nOriënteren in de omgeving
\r\nOriënteer je op de kenmerken van goede kinderopvang en zoek uit wat de mogelijkheden zijn in jouw woonomgeving. Op internet vind je veel vergelijkingssites per postcodegebied  en informatie over de mogelijkheden bij jou in de buurt. Is er informatie over de openingstijden en het pedagogisch beleid? Over de tevredenheid van ouders? Staat het inspectierapport op de website van de organisatie?

\r\n\r\nBezoek de locatie
\r\nGa op een paar plaatsen kijken voordat je een besluit neemt en luister goed naar je gevoel. Hoe is de sfeer, hoe gaan de leidsters met de kinderen om, ogen de kinderen tevreden? Vraag ook hier om referenties. Je kunt bijvoorbeeld ouders die je tegenkomt, vragen naar hun ervaringen.

Gastouderbureau Hardenberg
Gastouderbureau Hardenberg is gespecialiseerd in bemiddeling tussen ouders die opvang zoeken voor hun kind, de vraagouder en mensen die opvang willen bieden. Gastouderbureau Hardenberg biedt meer dan alleen een oppas aan huis en beschikt over deskundige gastouders die aan alle eisen voldoen. De opvang kan plaatsvinden in het huis van de gastouder of thuis bij de vraagouder.

Zwingel 9
7772 SK Hardenberg
(088) 850 76 45
www.kinderopvanghardenberg.nl

4Kids
4Kids is een professioneel en landelijk werkend gastouderbureau dat staat voor snelle en persoonlijke bemiddeling. De enthousiaste, betrokken en goed opgeleide gastouders van 4Kids bieden zorg en veiligheid, maar ook een doordachte pedagogische aanpak. In een kleinschalige omgeving kan het kind zich volop ontwikkelen en wordt het liefdevol verzorgd. Alle gastouders krijgen daarnaast begeleiding van hun vaste bemiddelaar bij de dagelijkse zorg voor de kinderen.

Marktplein 8
8141 AG Heino
0572 – 34 10 00
www.4kids.nl

Landstede kinderopvang
Landstede Kinderopvang biedt opvang, verzorging en opvoeding voor kinderen vanaf 8 weken tot einde basisschool. Een gevarieerde omgeving met volop uitdaging, inspiratie, fantasie en creativiteit geeft kinderen de kans zich te ontwikkelen. Daarom laat Landstede zich graag inspireren en ontwikkelen zij nieuwe vormen van kinderopvang. De pedagogische visie van Reggio Emilia is hierbij het uitgangspunt. Natuurbeleving en bewegen nemen hierbinnen een belangrijke plaats in.

(088) 850 88 15
www.landstedekinderopvang.nl

Gastouderbureau Rijssen-Nijverdal e.o.  
Het is belangrijk dat jouw kind zich veilig en geborgen voelt, voldoende aandacht krijgt en gestimuleerd wordt in zijn/haar ontwikkeling. Gastouderopvang is daarvoor de ideale Opvangsituatie; huiselijkheid, een vaste verzorger die veel tijd en aandacht aan jouw kind kan besteden. Gastouderbureau Rijssen-Nijverdal neemt de zorg voor het regelen van goede opvang voor je weg en staan garant voor een goed verloop van de administratieve dienstverlening.

Nieuwlandsweg 10
7461 VR Rijssen
0548-540202
www.gastouderbureauonline.nl

Gastouderbureau  Als thuis
Zoek je goede en betrouwbare kinderopvang, een tweede thuis voor jouw kind? Dan ben je bij Gastouderbureau Als thuis aan het juiste adres! ‘Als thuis’ biedt kleinschalige en persoonlijke kinderopvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Door de jarenlange ervaring in het bemiddelen en begeleiden tussen ouders en gastouders kan Als thuis zorg dragen voor verantwoorde en vertrouwde opvang van jouw kindje.

De Jachtvalk 4
7609 ET Almelo
0546 850045

Gastouderbureau de Bengel
De Bengel zoekt, bemiddelt en begeleidt in de gastouderopvang voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Hun doel is altijd om een match te vinden waarbij kind(eren), ouders én gastouders zich goed voelen. En die match maken zij niet op papier, maar op basis van persoonlijk contact. Want dat is de basis voor een vertrouwde en langdurige relatie.

Stationsstraat 25
7475 AL Markelo
0547-362205
www.gastouderbureaudebengel.nl

Kinderopvang Koos
Kiezen voor KOOS is kiezen voor professionaliteit, kwaliteit en flexibiliteit. In een liefdevolle omgeving kan jouw kind zich volop ontwikkelen, spelen en knutselen met leeftijdsgenootjes. Op het kinderdagverblijf en op de buitenschoolse opvang werkt KOOS met verticale groepen. Zo komen kinderen in contact met kinderen van verschillende leeftijden, wat positieve invloed heeft op hun ontwikkeling.

Monumentstraat 55a
8102 AK Raalte
0572 360185
www.kinderopvangkoos.nl