Ga je na je bevalling weer aan het werk? Dan wil je zeker zijn dat jouw kindje in goede handen is. Vaak zal je kind een aantal jaar gebruikmaken van de opvang en bij die keuze ga je niet graag over één nacht ijs.

\r\n\r\nVormen kinderopvang
\r\nEr zijn verschillende vormen van kinderopvang: kinderdagverblijven, oftewel crèches, gastouderopvang en naschoolse en buitenschoolse opvangcentra (BSO). De keuze voor opvang die je maakt is heel persoonlijk; iedere ouder heeft eigen voorkeuren en elk kind is anders. Elke vorm van kinderopvang legt ook weer eigen accenten.
\r\n\r\nDe vraag wat het beste is voor jouw kindje kun je het beste zelf beantwoorden. Bespreek met je partner wat jullie van belang vinden in de opvoeding van je kind en wat je verwacht van de kinderopvang als partner in de opvoeding.

\r\n\r\nOriënteren in de omgeving
\r\nOriënteer je op de kenmerken van goede kinderopvang en zoek uit wat de mogelijkheden zijn in jouw woonomgeving. Op internet vind je veel vergelijkingssites per postcodegebied  en informatie over de mogelijkheden bij jou in de buurt. Is er informatie over de openingstijden en het pedagogisch beleid? Over de tevredenheid van ouders? Staat het inspectierapport op de website van de organisatie?

\r\n\r\nBezoek de locatie
\r\nGa op een paar plaatsen kijken voordat je een besluit neemt en luister goed naar je gevoel. Hoe is de sfeer, hoe gaan de leidsters met de kinderen om, ogen de kinderen tevreden? Vraag ook hier om referenties. Je kunt bijvoorbeeld ouders die je tegenkomt, vragen naar hun ervaringen.

Kinderopvang.org
Via Kinderopvang.org vind en vergelijk je razendsnel kinderdagverblijven, bso’s en gastouders bij jou in de buurt. De resultaten sluiten volledig aan bij jouw zoekopdracht en worden niet beïnvloed door bijvoorbeeld reclame-inkomsten. Alle praktische informatie en ouderbeoordelingen rondom een kinderopvangorganisatie worden verzameld en op een eenvoudige manier inzichtelijk gemaakt. Zo kom je als ouder gemakkelijker tot een goede keuze. Het is immers niet zomaar iets, de keuze van kinderdagverblijf, BSO of gastouder.

www.kinderopvang.org

Rijn Kabouter
KDV Rijnkabouter is een gezellig kinderdagverblijf in Arnhem vlakbij ziekenhuis Rijnstate. Naast reguliere opvang bieden zij ook flexibele opvang. Het dagverblijf is geopend van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 19.00 uur. Bij baby’s ligt de prioriteit bij het volgen van hun dagritme en het bieden van veiligheid en vertrouwen. Je vind hier zelfs een knuffelhoekje met spiegels, waarbij het kiekeboe-spelletje favoriet is. Daarnaast wordt er veel gezonden, bewogen op muziek en wordt er regelmatig voorgelezen.

Wagnerlaan 61
6815 AD Arnhem
(026) 446 47 86
www.kinderdagverblijf-rijnkabouter.nl

Kindercentrum ABC
Kindercentrum Abc is een kleinschalig, geregistreerd kinderdagverblijf in de binnenstad van Zutphen. Hier is plaats voor 12 tot 14 kinderen voor de verticale groep van 0-4 jaar, zodat de groep knus blijft en elk kind de juiste aandacht krijgt. In een veilige en rustige omgeving krijgt ieder kind de tijd zich te ontwikkelen en ontplooien.

Laarstraat 59
7201 CB Zutphen
(0575) 47 09 32
www.kindercentrum-abc.nl

Kinderopvang ‘Natuurlijk’
Kinderopvang ‘Natuurlijk’ is een kleinschalige kinderopvangorganisatie in Zutphen. Vanuit een christelijke achtergrond bieden zij professionele kinderopvang aan kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar. Het werken vanuit deze christelijke basis, zorgt voor een warme en liefdevolle omgeving waarin ieder kind zich gerespecteerd en gewaardeerd voelt. De naam ‘Natuurlijk’ komt voort uit het feit dat het een van de doelen is om kinderen veel gelegenheid te bieden om in aanraking te komen met de natuur.

van Dorenbochstraat 1a
7203 CA Zutphen
(0575) 77 55 24
www.kinderopvangnatuurlijk.nl

Kiekdekoe
Agrarische kinderopvang Kiekdekoe biedt opvang aan kinderen van 10 weken tot 4 jaar, in een babygroep (10 weken tot 20/24 maanden) of peutergroep (20/24 maanden-4 jaar). Hier zijn kinderen veel buiten en hebben zij contact met dier en natuur. Kijken naar het gras maaien, harken en inkuilen van het gras,  picknicken in de wei, kalfjes geboren zien worden, dieren voeren en lekker spelen… Het is voor de kinderen op deze opvang heel gewoon!

Sondernweg 14A
7122 LJ Aalten
(0543) 461 056
www.kiekdekoe.nl

De Bengel Gastouderbureau
Gastouderopvang gaat over het welzijn van kinderen. Goed contact is dus van onschatbare waarde. Daarom zet De Bengel Gastouderbureau hoog in op goede begeleiding en kennen zij iedereen: kind, ouder en gastouder. De Bengel zoekt, bemiddelt en begeleidt in de gastouderopvang voor kinderen waarbij het doel altijd is om een match te vinden waarbij kind(eren), ouders én gastouders zich goed voelen.

Stationsstraat 25
7475 AL Markelo
(0547) 362 205
www.gastouderbureaudebengel.nl

Kinderopvang Bambi
Wil je blijven werken of een studie oppakken en zeker weten dat jouw kind goed wordt verzorgd? Kinderdagverblijf Bambi heeft tal van mogelijkheden voor professionele opvang. Naast het kinderdagverblijf kun je bij Bambi terecht voor gastouderopvang, PeuterPlus en buitenschoolse opvang. De ruimtes van het kinderdagverblijf zijn gezellig en sfeervol ingericht. Door de centrale ligging, nabij het centrum van Aalten, worden er regelmatig wandeltochtjes met de kinderen naar het bos, de bakker of de bibliotheek gemaakt.

Vondelstraat 11-b
7121 VB Aalten
www.kinderopvangbambi.nl

De kleine Kom
KOM vindt het belangrijk dat kinderen in vele vormen kennis kan maken met de natuur. Door ze zelf de natuur te laten ontdekken, erin te bewegen, de natuur te beleven en er in te spelen kan een kind zich ontwikkelen in zijn vaardigheden en zijn zelfvertrouwen vergroten. ‘Groen’ vind je bij KOM terug in de inrichting van de opvanglocaties, de activiteiten, gezonde en verantwoorde voeding en duurzame locaties.

Asseltseweg 4
8161 VV Epe
(0578) 617 832
www.komkinderopvang.nl

Het Kuikentje
De eerste vier jaar van hun leven maken kinderen een heel snelle ontwikkeling door. Van afhankelijke baby naar pratende, rennende, spelende peuter. De leidsters van Het Kuikentje kijken naar alle aspecten van de ontwikkeling van de kinderen en stimuleren hen volop. Hoe gaat het kind om met anderen, hoe goed kent het zichzelf, hoe gaat het om met emoties? Al bij de jongste baby’s wordt hier naar gekeken, en bij elke leeftijd weten de leidsters precies hoe zij de kinderen weer verder kunnen brengen.

Vijverlaan 2
6822 HE Arnhem
(026) 44 55 745
www.hetkuikentje.nl

Kiko
Zorgen voor je kind doe je het liefst zelf. Toch zijn er momenten waarop het noodzakelijk is dat iemand anders op jouw kind past. KIKO Kinderopvang is er voor kinderen in de leeftijd van zes weken tot vier jaar. Naast opvang op vaste dagen kun je hier ook terecht voor flexibele opvang. De vestiging is van buiten een kantoorpand, maar van binnen een warme , knusse en veilige plek voor jouw kind waarbij een veilige buitenspeelplaats natuurlijk niet ontbreekt.

Burgemeester Matsersingel 200
6843 NZ Arnhem
(026) 388 37 06
www.kikokinderopvang.nl

Avonturijn
Iedere dag is bij Avonturijn een groot avontuur. De leidsters laten de kinderen van alles zien, horen, proeven, voelen en meemaken zodat ze de wereld om zich heen kunnen ontdekken. Activiteiten, spelen en bewegen: hier is er voor alle kinderen meer dan voldoende uitdagend spelmateriaal, een gezellige en ontspannen sfeer en mogelijkheden om te bewegen, te ontdekken en samen te spelen. De dagen bij Avonturijn hebben wel een vast ritme, zodat kinderen weten wat hen te wachten staat.

Nieuwe Weg 5-01
7261 NL Ruurlo
(0573) 76 02 00
www.avonturijn.nl

Rivierenland
Kinderopvang Rivierenland verzorgt kinderopvang in de gemeenten Buren, Geldermalsen, Neerijnen en Tiel. Verspreid over vijftig locaties komen wekelijks zo’n 5000 kinderen naar het kinderdagverblijf, de buitenschoolse opvang, gastouderopvang of de peuterspeelzaal. Door bemiddeling van het gastouderbureau worden nog eens 155 kinderen thuis bij gastouders opgevangen. Door een goede kostenbeheersing levert Kinderopvang Rivierenland hoogwaardige kinderopvang voor een aanvaardbare prijs.

Gerdina’s Hof 15
4191 MX Geldermalsen
(0345) 57 14 59
www.kinderopvangrivierenland.nl