Ga je na je bevalling weer aan het werk? Dan wil je zeker zijn dat jouw kindje in goede handen is. Vaak zal je kind een aantal jaar gebruikmaken van de opvang en bij die keuze ga je niet graag over één nacht ijs.

\r\n\r\nVormen kinderopvang
\r\nEr zijn verschillende vormen van kinderopvang: kinderdagverblijven, oftewel crèches, gastouderopvang en naschoolse en buitenschoolse opvangcentra (BSO). De keuze voor opvang die je maakt is heel persoonlijk; iedere ouder heeft eigen voorkeuren en elk kind is anders. Elke vorm van kinderopvang legt ook weer eigen accenten.
\r\n\r\nDe vraag wat het beste is voor jouw kindje kun je het beste zelf beantwoorden. Bespreek met je partner wat jullie van belang vinden in de opvoeding van je kind en wat je verwacht van de kinderopvang als partner in de opvoeding.

\r\n\r\nOriënteren in de omgeving
\r\nOriënteer je op de kenmerken van goede kinderopvang en zoek uit wat de mogelijkheden zijn in jouw woonomgeving. Op internet vind je veel vergelijkingssites per postcodegebied  en informatie over de mogelijkheden bij jou in de buurt. Is er informatie over de openingstijden en het pedagogisch beleid? Over de tevredenheid van ouders? Staat het inspectierapport op de website van de organisatie?

\r\n\r\nBezoek de locatie
\r\nGa op een paar plaatsen kijken voordat je een besluit neemt en luister goed naar je gevoel. Hoe is de sfeer, hoe gaan de leidsters met de kinderen om, ogen de kinderen tevreden? Vraag ook hier om referenties. Je kunt bijvoorbeeld ouders die je tegenkomt, vragen naar hun ervaringen.

Kinderopvang Kiekeboe!
Kinderopvang Kiekeboe! biedt kwalitatieve opvang aan kinderen van 6 weken t/m 12 jaar. Kinderopvang Kiekeboe! heeft drie locaties in Almere; een kinderdagverblijf voor kinderen van 0 tot 4 jaar en twee BSO’s. Hier bieden zij opvang in een huiselijke sfeer waarin jouw kindje zich veilig en geborgen voelt. De kinderopvang is van binnen en buiten zodanig ingericht dat kinderen maximale ruimte krijgen om op allerlei manieren te bewegen, te spelen en zich te ontwikkelen. Er wordt een zekere vrijheid geboden maar begrensd door omgangsvormen, waarden en normen.

J.G. Suurhoffstraat 45
1314 NR Almere
(036) 841 58 02
www.kinderopvang-kiekeboe.nl

Kinderdagverblijf de Elsen
Kinderdagverblijd de Elsen is een groot voorstander van kleinschalige kinderopvang. Het dagverblijf in Almere biedt daarom plaats aan maximaal 26 kinderen per dag, verdeeld over twee groepen; een baby/dreumesgroep van 0 tot 1,5 à 2 jaar en een peutergroep voor kinderen vanaf 1,5 tot 4 jaar. Hiermee krijgen zowel kinderen als leidsters de gelegenheid elkaar goed te leren kennen en zodoende een hechte band op te bouwen. Tevens bevordert dit de rust en de regelmaat binnen het kinderdagverblijf.

Fluitekruidstraat 71
1313 KT Almere
(036) 540 14 94
www.deelsen.nl

Christelijk GastOuderBureau de Flevopolder
Christelijk GastOuderBureau de Flevopolder (CGOB) is een gastouderbureau dat werkt op basis van een christelijke levensovertuiging, identiteit en levensvisie. De gastouders van CGOB dragen dan ook een christelijke levensstijl uit. Er wordt bijvoorbeeld gebeden aan tafel, uit de Bijbel gelezen en er wordt aandacht besteed aan de christelijke feestdagen. Zij zorgen voor een veilige leefomgeving van het kind en dragen bij aan het zelfstandig worden van het kind. Daarnaast is er oog voor het sociale aspect en is er respect voor ieder kind.

Vaartweg 86
8243 PP Lelystad
(0320) 411 222
www.kinderopvangflevoland.nl

SKL Kinderopvang
SKL Kinderopvang biedt opvang bij kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, buitenschoolse opvang en gastouderopvanggezinnen voor kinderen van 0 tot 12 jaar. De kinderopvang wordt uitgevoerd door professionals die zorgen voor een veilige, warme en pedagogisch verantwoorde omgeving. Jouw kind krijgt situaties aangeboden waarbinnen het zich optimaal kan ontwikkelen op sociaal, emotioneel, verstandelijk en motorisch gebied. Daarnaast wordt elk kind gestimuleerd om een gevoel van eigenwaarde te ontwikkelen, zichzelf te respecteren en respect voor anderen te hebben.

Maerland 2A
8224 AC Lelystad
(0320) 294 900
www.skl-kinderopvang.nl

Kinderopvang de Krieltjes
De Krieltjes staat voor kwalitatief hoogwaardige kinderopvang in een landelijke omgeving. Hier kan jouw kind zich in een veilige, leerzame en gezellige omgeving samen met leeftijdsgenootjes ontplooien. Kinderopvang De Krieltjes bezit het ‘Kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang’ van Groen Cement. Kinderen kunnen bij de Krieltjes buiten in hun overalletjes heerlijk ravotten, maar ook “tuinieren” en met de dieren spelen zijn favoriet. Bij gelegenheid gaan de kinderen kijken in het land hoe alles groeit en bloeit.

Rendierweg 17
8251 PE Dronten
06 – 46 69 99 95
www.kov-dekrieltjes.nl

Be Child
Na jaren in het basisonderwijs te hebben gewerkt is eigenaresse Karin in september 2010 een kleinschalige kinderopvang in Biddinghuizen gestart. De kleine zin “bij ons mag je kind zijn” vormt de kern van de pedagogische visie van Be Child. In deze kinderopvang heeft jouw kindje voldoende ruimte om lekker kind te kunnen zijn. Daarnaast wordt de nieuwsgierigheid en leergierigheid van jouw kind gestimuleerd.

Korenmaaier 2
8256 SK  Biddinghuizen
(0321) 33 39 10
www.bechild.nl

Partou Kinderopvang
Met zo’n 340 vestigingen en ruim 3800 medewerkers is Partou de grootste kinderopvangorganisatie van Nederland. Hier kun je kiezen uit kinderopvang in alle soorten en maten. Voor de allerkleinsten is er dagopvang, peuteropvang en voor- en vroegschoolse educatie. Als je kleine en flexibele opvang zoekt, kun je gebruik maken van Partou gastouderopvang. Ben je benieuwd welk type opvang en welke contractvorm het beste bij jouw persoonlijke situatie past? Partou helpt je graag bij het maken van de beste keuze. Kijk voor meer informatie en voor vestigingen bij jou in de buurt op de website.

088 235 75 00
www.partou.nl

Elite Gastouderbureau
Gastouderopvang is een erkende vorm van kinderopvang, met een hoog kwaliteitsniveau. Jouw kind komt niet in een groep, maar krijgt een tweede ‘thuis’ bij de gastouder. Alleen, of samen met andere kinderen. Deze opvangplek biedt een goede en gezonde omgeving waar jouw kind zich prettig voelt en waar het zichzelf kan zijn. Elite Gastouderbureau inventariseert jouw wensen en zoekt een gastgezin dat bij jou en jouw kind past. Je kunt zelf de tijden dat je opvang nodig hebt aangeven en afspreken met de gastouder en jouw opvoedingswensen afstemmen met de gastouder.

De Diagonaal 131
1315 XL Almere
(036) 529 15 15
www.elite-gastouderbureau.nl

PerfectMatch
PerfectMatch helpt je bij de zoekopdracht om zo spoedig mogelijk de meest passende opvang te vinden voor jouw kind. Een gastouder waar jouw kindje zich prettig en op zijn of haar gemak voelt, terwijl jij overtuigd bent dat de opvang zelf van hoge kwaliteit is. Kwaliteit vanuit oogpunt van veiligheid, hygiëne en plezier voor de kinderen. Geen klik is geen match. Hierna zorgt PerfectMatch ook voor de begeleiding, ondersteuning en de financiële afhandeling.

Alpacastraat 8
1338 HP Almere
(036) 529 07 57
www.gastouderbureauperfectmatch.nl

Kinderworld
Wanneer je besluit om aan het werk te gaan is het belangrijk om voor een vertrouwde en liefdevolle kinderopvang te kiezen. Kinderworld zorgt er graag voor dat jouw kind zich thuis voelt in één van de verschillende kinderdagverblijven. Na de wenafspraak, waarin jullie beiden alvast een beetje kunnen wennen, volgt de eerste echte dag dat jouw kindje naar de opvang gaat. Kinderworld streeft ernaar pedagogisch medewerk(st)er zoveel mogelijk op haar/zijn vaste groep te laten werken; zo wordt hij/zij vanaf het eerste moment een vertrouwd gezicht voor jou en je kindje.

Audioweg 5
1322 AT Almere
(036) 546 47 48
www.kinderworld.nl

Pino Almere
Kinderplaza Pino biedt opvang voor kinderen vanaf zes weken tot twaalf jaar. Deze kinderopvang is ingedeeld in meerdere groepsruimtes en er is een zeer ruime, veilige en goed geoutilleerde buitenruimte. Tijdens opvangdagen van jouw kindje wordt er door de gediplomeerde leidsters op een speelse manier extra aandacht besteed aan onder andere woordenschat ontwikkeling, motorische ontwikkeling, sociaal emotionele ontwikkeling en muzikale- en creatieve activiteiten vanuit thema’s.

Baarsweg 1
1317 RZ Almere
(036) 534 64 35
www.pinoalmere.nl

Kiki Nous
Kinderopvang Kiki Nous, uit het Frans vrij vertaald “ons kleintje”, is een particulier kinderdagverblijf. In september 2009 opende Kiki Nous het eerste kinderdagverblijf van Almere Poort, maar inmiddels zijn er tien gezellige groepen. De kinderopvang maakt gebruik van een unieke locatie met een kindvriendelijke binnentuin, een eigen speelplein en een groot speel-gymlokaal waar jouw kindje bij alle weersomstandigheden gezond kan bewegen.

Zwitserlandstraat 6
1363 BE Almere Poort
036 84 86 826
www.kikinous.nl