Ga je na je bevalling weer aan het werk? Dan wil je zeker zijn dat jouw kindje in goede handen is. Vaak zal je kind een aantal jaar gebruikmaken van de opvang en bij die keuze ga je niet graag over één nacht ijs.

\r\n\r\nVormen kinderopvang
\r\nEr zijn verschillende vormen van kinderopvang: kinderdagverblijven, oftewel crèches, gastouderopvang en naschoolse en buitenschoolse opvangcentra (BSO). De keuze voor opvang die je maakt is heel persoonlijk; iedere ouder heeft eigen voorkeuren en elk kind is anders. Elke vorm van kinderopvang legt ook weer eigen accenten.
\r\n\r\nDe vraag wat het beste is voor jouw kindje kun je het beste zelf beantwoorden. Bespreek met je partner wat jullie van belang vinden in de opvoeding van je kind en wat je verwacht van de kinderopvang als partner in de opvoeding.

\r\n\r\nOriënteren in de omgeving
\r\nOriënteer je op de kenmerken van goede kinderopvang en zoek uit wat de mogelijkheden zijn in jouw woonomgeving. Op internet vind je veel vergelijkingssites per postcodegebied  en informatie over de mogelijkheden bij jou in de buurt. Is er informatie over de openingstijden en het pedagogisch beleid? Over de tevredenheid van ouders? Staat het inspectierapport op de website van de organisatie?

\r\n\r\nBezoek de locatie
\r\nGa op een paar plaatsen kijken voordat je een besluit neemt en luister goed naar je gevoel. Hoe is de sfeer, hoe gaan de leidsters met de kinderen om, ogen de kinderen tevreden? Vraag ook hier om referenties. Je kunt bijvoorbeeld ouders die je tegenkomt, vragen naar hun ervaringen.

Drieluik Kinderopvang
Iedere ouder weet hoe belangrijk persoonlijke aandacht, veiligheid en geborgenheid zijn voor een kind. Soms is het echter lastig om deze zorg voor je kind te combineren met de wens om te blijven werken. Dit hoeft geen dilemma te zijn. Bij de verschillende locaties van Drieluik Kinderopvang is je kind in veilige en deskundige handen. Je kunt er terecht voor kinderopvang, buitenschoolse opvang en gastouderopvang.

Hazekampstraat 21
7848 AR Schoonoord
(0591) 38 70 08
www.drieluikkinderopvang.nl

Gastouderbureau Zebra
Bij gastouderopvang neemt een gastouder de rol van je over terwijl je aan het werk bent. De gastouder draagt zorg voor de opvang van de kinderen in haar eigen huis, een kindvriendelijke en gezellige omgeving. Gastouderbureau Zebra bemiddelt tussen ouders die opvang zoeken voor hun kind tussen de 0 en 13 jaar en gastouders die deze opvang willen bieden. Je betaalt hier per uur in plaats van een vast aantal uren per maand.

Vogelvlucht 10
7833 CW Nieuw-Amsterdam
(0591) 55 19 89
www.gobzebra.nl

Kinderopvang Rolde
Een kind hoort de ruimte te krijgen om te spelen en zich te ontwikkelen. Stichting Kinderopvang Rolde (SKR) biedt opvang waarbij een kind gewoon kind kan zijn. Je hebt de keuze uit kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang en gastouderopvang. Pedagogische medewerkers zorgen ervoor dat kinderen zich sociaal en emotioneel veilig voelen op de opvang. De stichting heeft geen winstoogmerk zodat de kosten zo laag mogelijk kunnen worden gehouden voor ouders.

Drostenhof 2a
9451 KG Rolde
(0592) 242 576
www.kinderopvangrolde.nl

Kinderopvang De Boerderij
Kinderen t/m 12 jaar kunnen naar hartenlust spelen in een boerderij die is omgebouwd tot kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. De groepen bestaan uit maximaal vijftien kinderen, dus je kind krijgt de aandacht die hij verdient van de leidsters. Er is voldoende ruimte voor ontwikkeling in een landelijke en ontspannen omgeving. Naast opvang op locatie verzorgt De Boerderij ook opvang door gastouders via hun eigen gastouderbureau.

Commissieweg 25a
7957 NC De Wijk
(0522) 443 251
www.kinderdagverblijf-dewijk.nl

Kindercentrum ’t Koekoeksnest
Kinderen zijn het kostbaarste bezit van een ouder, dus is een betrouwbare en veilige kinderopvang erg belangrijk. Laat je baby of peuter over aan het deskundige personeel van Kindercentrum ’t Koekoeksnet. Het centrum heeft een groep voor buitenschoolse opvang en twee groepen voor dagopvang van kinderen tussen 0 en 4 jaar. Elk kind krijgt individuele aandacht om zijn opvoeding en ontwikkeling te bevorderen.

Van Ravenswaaystraat 26
7815 VN Emmen
(0591) 556 454
www.koekoeksnest.org

Gastouderbureau SamSam
Ben je op zoek naar een opvang die lijkt op de eigen gezinssituatie thuis? SamSam verzorgt gastouderopvang in huiselijke sfeer voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Door de jarenlange ervaring in de kinderopvang en kennis van het werkgebied kunnen de medewerkers adequaat inspelen op jouw individuele vragen en situatie. Ze doen er alles aan om je kind een veilige en leuke opvang te bieden.

Torenlaan 10
9401 HR Assen
(0592) 309 071
www.gobsamsam.nl

JoepieJoep
Gevestigd in een aangepast woonhuis biedt JoepieJoep hele, halve en flexibele dagopvang. De laatste variant is vaak een uitkomst wanneer je onregelmatige werktijden hebt. De groepen bestaan uit kinderen van verschillende leeftijden en per dagdeel kunnen maximaal achttien kinderen worden opgevangen. Er werken zoveel mogelijk vaste mensen, zodat er een vertrouwensband tussen je kind en de begeleiders ontstaat. Ook als ouder is het fijn om één aanspreekpunt te hebben.

De Schoepen 44-46
7891 KD Klazienaveen
(0591) 311 814
www.joepiejoep.nl

Villa Kakelbont
Verspreid over de provincie vind je verschillende opvanglocaties van Villa Kakelbont. Ze maken gebruik van een pedagogische visie uit Scandinavië, waarbij het gezin en huiselijkheid centraal staan. De kinderopvang moet een verlengstuk zijn van het gezin. Alles gebeurt in overleg met de ouders, zodat de opvang van je kind aansluit bij jouw ideeën en wensen over opvoeding.

Dr. A.F. Philipsweg 15f
9403 AC Assen
(0592) 309 609
www.villa-kakelbont.net