Kraamzorg Noord-Holland

Iedere vrouw in Nederland heeft recht op het krijgen van kraamzorg. Dit is opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. Iedere vrouw die gebruik wil maken van kraamzorg kan zelf de kraamzorgorganisatie kiezen die bij haar past.

\r\n\r\nKiezen van de juiste kraamzorg
\r\nVraag je verloskundige of huisarts naar schriftelijke informatie, zoals folders, over de mogelijkheden van kraamzorg in jouw regio. Daarbij kunnen zij je advies geven bij het kiezen van een kraamzorgbureau. Ze zijn over het algemeen goed op de hoogte van de lokale mogelijkheden en kwaliteit van de zorg. Ook via jouw zorgverzekeraar, het internet en mensen in je omgeving kun je veel informatie inwinnen.

\r\n\r\nWaar let je op?
\r\n
Op het moment dat je op zoek gaat naar een geschikte kraamzorgorganisatie zijn er een aantal punten waar je op kunt letten:\r\n

  \r\n
 • Of de organisatie goede service biedt;
 • \r\n
 • de kraamverzorgsters deskundig en gediplomeerd zijn;
 • \r\n
 • het kraamcentrum zeven dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar is;
 • \r\n
 • de zorg die je ontvangt volgens het Landelijk Indicatieprotocol Kraamzorg is. Dit is een landelijke richtlijn.
 • \r\n
\r\nKiesbeter.nl
\r\nVind je het lastig om te bepalen welke kraamzorg bij jou past? Neem dan eens een kijkje op kiesbeter.nl. Hier vind je waardevolle informatie die je kan helpen om een weloverwogen keuze te maken en te beslissen welke organisatie het beste bij jullie past.\r\nHet werkt heel eenvoudig: je typt je postcode in en er verschijnt een lijst met kraamzorgorganisaties in jouw buurt. Per organisatie kun je zien wat deze jou te bieden heeft én hoe andere ouders de geleverde zorg hebben beoordeeld. Met sterren is aangegeven wat zij vonden van de zorg, de organisatie, de informatie die ze van het kraambureau hebben gekregen, de hygiëne in de kraamweek en de manier waarop de kraamverzorgende met het gezin omging.

Een superstart voor jou en je baby

\r\nAls je net zwanger bent, heb je vaak nog geen idee wat je allemaal te wachten staat. Los van de lichamelijke veranderingen, komt er zoveel op je af en zijn er zoveel dingen die je moet regelen. Wat zeker op je to-do-lijstje zal staan, is het regelen van kraamzorg.

\r\n\r\nVoor veel vrouwen die voor het eerst zwanger zijn, is het nog onduidelijk wat kraamzorg precies is. Het is ook vaak nog een gek idee dat er in die nieuwe situatie met je baby een ‘vreemd’ iemand in je huis komt. Terwijl veel jonge ouders achteraf vaak zeggen heel blij te zijn met de zorg en adviezen van hun kraamverzorgende. Dat is ook het doel van de kraamverzorgende van De Kraamvogel: zij wil ervoor zorgen dat jij en je baby een superstart krijgen.

\r\n\r\nBanners14\r\n\r\n\r\nRots in de branding
\r\n
Maar wat doet onze kraamverzorgende nou precies? Zij assisteert de verloskundige bij een thuisbevalling en soms zelfs in het ziekenhuis. Kom je thuis na een ziekenhuisbevalling, dan staat er altijd een kraamverzorgende voor je klaar. Ook ‘s avonds of ’s nachts! In de kraamweek, de eerste acht dagen na de bevalling, zorgt de kraamverzorgende voor jou en je baby, helpt bij de (borst)voeding en geeft adviezen en tips voor de verzorging van de baby. Daarnaast zorgt ze ervoor dat het huishouden blijft draaien. De kraamverzorgende is jouw rots in de branding, zodat jij volop kunt genieten van die eerste dagen met je baby.

\r\n\r\nWist je dat ...
\r\n
  \r\n
 • de kraamverzorgenden van De Kraamvogel 24 uur per dag, 7 dagen in de week klaarstaan om jou en je baby na thuiskomst uit het ziekenhuis op te vangen en op weg te helpen?\r\n
 • \r\n
 • de kraamverzorgenden gecertificeerd zijn om de borstvoeding te begeleiden en waar nodig ook advies van een van onze lactatiekundigen (borstvoedingsspecialisten) kunnen inschakelen?
 • \r\n
 • jij ook zo’n kraamheld in je kraamweek kunt krijgen door te kijken op www.jouwkraamheld.nl of te bellen met 088 – 77 88 500?
 • \r\n