Kraamzorg Zuid-Holland

Iedere vrouw in Nederland heeft recht op het krijgen van kraamzorg. Dit is opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. Iedere vrouw die gebruik wil maken van kraamzorg kan zelf de kraamzorgorganisatie kiezen die bij haar past.

\r\n\r\nKiezen van de juiste kraamzorg
\r\nVraag je verloskundige of huisarts naar schriftelijke informatie, zoals folders, over de mogelijkheden van kraamzorg in jouw regio. Daarbij kunnen zij je advies geven bij het kiezen van een kraamzorgbureau. Ze zijn over het algemeen goed op de hoogte van de lokale mogelijkheden en kwaliteit van de zorg. Ook via jouw zorgverzekeraar, het internet en mensen in je omgeving kun je veel informatie inwinnen.

\r\n\r\nWaar let je op?
\r\n
Op het moment dat je op zoek gaat naar een geschikte kraamzorgorganisatie zijn er een aantal punten waar je op kunt letten:\r\n

    \r\n
  • Of de organisatie goede service biedt;
  • \r\n
  • de kraamverzorgsters deskundig en gediplomeerd zijn;
  • \r\n
  • het kraamcentrum zeven dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar is;
  • \r\n
  • de zorg die je ontvangt volgens het Landelijk Indicatieprotocol Kraamzorg is. Dit is een landelijke richtlijn.
  • \r\n
\r\nKiesbeter.nl
\r\nVind je het lastig om te bepalen welke kraamzorg bij jou past? Neem dan eens een kijkje op kiesbeter.nl. Hier vind je waardevolle informatie die je kan helpen om een weloverwogen keuze te maken en te beslissen welke organisatie het beste bij jullie past.\r\nHet werkt heel eenvoudig: je typt je postcode in en er verschijnt een lijst met kraamzorgorganisaties in jouw buurt. Per organisatie kun je zien wat deze jou te bieden heeft én hoe andere ouders de geleverde zorg hebben beoordeeld. Met sterren is aangegeven wat zij vonden van de zorg, de organisatie, de informatie die ze van het kraambureau hebben gekregen, de hygiëne in de kraamweek en de manier waarop de kraamverzorgende met het gezin omging.

Alle zorg vóór, tijdens en na de bevalling

Klik met de kraamverzorgende
Kraamzorg Rotterdam & omstreken begeleidt je op professionele en prettige wijze. Je kunt op ons rekenen al voor de geboorte, maar natuurlijk ook tijdens de bevalling en in de kraamperiode. Onze toegewijde mede-werkers helpen je bij de verzorging van je baby en het reilen en zeilen van het huishouden, zodat je in alle rust van je kraamtijd kunt genieten.
Goede kraamzorg
De kraamverzorgende komt bij je thuis en neemt daar veel zorg uit handen. Zij neemt de lichamelijke verzorging van moeder en baby op zich. Ze houdt de ontwikkeling bij in het zorgdossier. Je krijgt veel informatie en tips over de verzorging van je kindje. En de kraamverzorgende verricht huishoudelijk werk. Samen met de kraamverzorgende bespreek je hoe de beschikbare tijd wordt ingevuld.
kraamzorg Rotterdam
Zorgconsulenten
Iedere klant heeft bij Kraamzorg Rotterdam haar eigen zorgconsulent. Zij is jouw aanspreekpunt gedurende de hele zwangerschap en kraamtijd. Welke vraag je ook hebt, je kunt altijd terecht bij jouw zorgconsulent. Nadat je je hebt aangemeld, neemt de zorgconsulent telefonisch contact met je op. Zij vertelt je wat je van ons mag verwachten en besteedt uiteraard veel aandacht aan jouw persoonlijke wensen en behoeften. Samen vormen jullie een beeld van wat jij graag wil en krijg je alle ruimte om jouw vragen te stellen.
Zorg wanneer jij wilt!
Kraamzorg Rotterdam en omstreken wil haar zorg- en dienstverlening zo veel mogelijk toepassen op jouw wensen. Daarom bieden we zorg wanneer jij wilt: 7 dagen per week en 24 uur per dag bieden we je kraamzorg thuis nadat je bent bevallen in het ziekenhuis, GeboorteHotel, Geboortecentrum Sophia. Jij en je kindje kunnen op ieder moment, dus ook in de avond- en nachturen, rekenen op professionele zorg na een bevalling, ook als je niet thuis bent bevallen. In deze eerste spannende uren is het fijn om direct al ervaren kraamzorg in de buurt te hebben; de kraamverzorgenden verricht alle nodige en gebruikelijke kraamzorg.

Bel tijdens kantooruren de klanteninformatielijn (010) 282 6230 of kijk voor meer informatie op de website www.kraamzorgrotterdam.nl

Warm welkom voor jou en je baby

Hotelservice met professionele kraamzorg
Als je zwanger bent, groei je naar het moment van je bevalling toe. Je denkt erover na hoe je wilt bevallen en waar. In je eigen vertrouwde omgeving of toch in het ziekenhuis? Het GeboorteHotel is de ideale combinatie van beide. Een gezellige, huiselijke omgeving met alle service en comfort van een hotel. Aangevuld met professionele zorg tijdens de bevalling en je kraamtijd.

In het GeboorteHotel kan je in alle rust bevallen en daarna lekker bijkomen en genieten van de kleine. Moeder, baby en kraambezoek worden in de watten gelegd, met aandacht voor detail en persoonlijke wensen. Je kunt 24 uur per dag rekenen op alle service en zorg zodat je optimaal op krachten kunt komen en genieten van je kraamtijd. Je hebt een eigen huiselijk ingerichte hotelkamer die elke dag wordt bijgehouden en de lakens en handdoeken worden verschoond.
Bij ons ben je in goede handen
Je bent altijd dicht bij je kind, in je eigen kamer. Geen drukte en rommel thuis, gewoon genieten van je baby en je laten verwennen op hotelniveau, is dat geen gedroomde luxesituatie? Met een nieuwe baby in je leven wordt het al druk genoeg.

Gediplomeerde kraamverzorgenden
Net als in de thuissituatie krijg je in het hotel professionele kraamzorg. Het grote voordeel is dat je daar 24 uur per dag beroep op kan doen, ook na de bevalling. In ons GeboorteHotel werken gediplomeerde kraamverzorgenden. Zij nemen in die eerste belangrijke dagen de zorg voor je baby op zich en geven tips over de dagelijkse verzorging. Moeder en baby worden in de gaten gehouden met regelmatige controles. Uiteraard is de zorg afgestemd op je wensen en behoeften.
Sfeervolle kamers
In het GeboorteHotel beschik je over een eigen kamer met een wiegje, commode, radio, kleurentelevisie, telefoon, WiFi (draadloos internet) en een extra bed. Je partner kan dus in de hotelkamer blijven slapen. De kamers hebben totaal geen ziekenhuisuitstraling, maar zijn gezellig en vertrouwd ingericht. Er is genoeg ruimte voor je bezoek.

Bel tijdens kantooruren de klanteninformatielijn (010) 282 6230 of kijk voor meer informatie op de website www.geboortehotel.com

Kraamzorg de Eilanden: het beste voor jou en je baby

Na ruim 67 jaar ervaring weet Kraamzorg de Eilanden als geen ander hoe uniek en bijzonder kraamzorg is. Wij helpen het gezin waar we maar kunnen. En dat willen we zo goed mogelijk doen door o.a.:

Kwaliteit in ons werk
Kraamzorg de Eilanden is in het bezit van twee certificaten: het kwaliteitscertificaat ISO/HKZ en het borstvoedingscertificaat WHO / UNICEF. Onze kraamverzorgenden zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kraamzorg en gespecialiseerd in het geven van borstvoeding.

kraamzorg eilanden

Kraamzorg op maat
Elke moeder en baby is uniek! Daarom wordt het aantal uren kraamzorg bepaald aan de hand van jouw persoonlijke situatie, wensen en de behoefte aan zorg.
Eén kraamverzorgende per gezin
Dat is ons uitgangspunt!

En…
Daarbij bieden wij je gratis bijeenkomsten over borstvoeding, gratis dagelijks telefonisch spreekuur door onze lactatiekundigen, een leuk welkomstcadeau naar keuze, een persoonlijk intakegesprek, een mooie gratis brochure boordevol informatie rondom de kraamtijd en nog veel meer. Bovendien werken wij samen met alle verloskundigen en ziekenhuizen in ons zorggebied.

Meer weten? Kijk op www.kraameiland.nl, bel 0181 – 391440 of kijk op www.facebook.com/KraamzorgDeEilanden voor reacties van onze cliënten