Kraamzorg Noord-Brabant

Iedere vrouw in Nederland heeft recht op het krijgen van kraamzorg. Dit is opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. Iedere vrouw die gebruik wil maken van kraamzorg kan zelf de kraamzorgorganisatie kiezen die bij haar past.

\r\n\r\nKiezen van de juiste kraamzorg
\r\nVraag je verloskundige of huisarts naar schriftelijke informatie, zoals folders, over de mogelijkheden van kraamzorg in jouw regio. Daarbij kunnen zij je advies geven bij het kiezen van een kraamzorgbureau. Ze zijn over het algemeen goed op de hoogte van de lokale mogelijkheden en kwaliteit van de zorg. Ook via jouw zorgverzekeraar, het internet en mensen in je omgeving kun je veel informatie inwinnen.

\r\n\r\nWaar let je op?
\r\n
Op het moment dat je op zoek gaat naar een geschikte kraamzorgorganisatie zijn er een aantal punten waar je op kunt letten:\r\n

  \r\n
 • Of de organisatie goede service biedt;
 • \r\n
 • de kraamverzorgsters deskundig en gediplomeerd zijn;
 • \r\n
 • het kraamcentrum zeven dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar is;
 • \r\n
 • de zorg die je ontvangt volgens het Landelijk Indicatieprotocol Kraamzorg is. Dit is een landelijke richtlijn.
 • \r\n
\r\nKiesbeter.nl
\r\nVind je het lastig om te bepalen welke kraamzorg bij jou past? Neem dan eens een kijkje op kiesbeter.nl. Hier vind je waardevolle informatie die je kan helpen om een weloverwogen keuze te maken en te beslissen welke organisatie het beste bij jullie past.\r\nHet werkt heel eenvoudig: je typt je postcode in en er verschijnt een lijst met kraamzorgorganisaties in jouw buurt. Per organisatie kun je zien wat deze jou te bieden heeft én hoe andere ouders de geleverde zorg hebben beoordeeld. Met sterren is aangegeven wat zij vonden van de zorg, de organisatie, de informatie die ze van het kraambureau hebben gekregen, de hygiëne in de kraamweek en de manier waarop de kraamverzorgende met het gezin omging.

Kraamcentrum DAT

De kraamtijd is een drukke tijd. Een kindje is geboren en misschien ben je voor het eerst moeder geworden. De kraamtijd is er voor je om rust te krijgen, bij te komen van de bevalling en om te wennen aan de nieuwe situatie. Ook is het van belang dat je vertrouwd raakt met de verzorging van jullie baby. Medewerk(st)ers van Kraamcentrum DAT werken samen met jullie aan een goede en feestelijke kraamtijd.

Kraamcentrum DAT
Vormen van Kraamzorg Kraamcentrum DAT biedt flexibele kraamzorg; zorg die past bij jouw gezinssituatie en jouw omstandigheden. Het aantal uren dat je krijgt toegewezen wordt bepaald door het Landelijke Indicatie Protocol (L.I.P.). De verloskundige stelt de uren bij in samenspraak met de kraamverzorgende. De keuzemogelijkheid loopt van drie uur per dag tot volledige interne kraamzorg. In bepaalde regio’s kan de kraamverzorgende indien gewenst met je meegaan bij een poliklinische bevalling in het ziekenhuis (informeer hier even naar bij de zorgcoördinator). Uren in het ziekenhuis op basis van medische indicatie worden afgetrokken van de zorguren.

kraamcentrum DAT
Goede kraamzorg

De werkwijze van Kraamcentrum DAT is één kraamverzorgende aan het bed. Zij neemt de lichamelijke verzorging van moeder en baby op zich en houdt de ontwikkeling van moeder en kind bij in het zorgdossier. Het zorgdossier kan bijdragen aan een goede afstemming van de kraamzorg op jullie gezinssituatie en jullie wensen. Ook geeft ze je veel informatie en tips over de verzorging van je kindje, neemt ze huishoudelijke taken op zich en zal ze adviezen geven voor de avond en de nacht. En heb je vragen, dan kun je Kraamcentrum DAT altijd bellen. Buiten dit alles om is het belangrijk dat de kraamtijd voor jullie gezin een gezellige tijd wordt!

Kraamcentrum DAT staat voor

 • Gediplomeerde kraamverzorgenden
 • Borstvoeding gecertificeerd
 • Eigen lactatiekundige in dienst
 • Goede contacten met verloskundigen, huisartsen, ziekenhuizen en zorgverzekeraars
 • Gegarandeerde kraamzorg
 • Flexibele kraamzorg
 • Een gezellige kraamperiode!
 • ISO/HKZ/BTN gecertificeerde zorgKraamcentrum DAT is op werkdagen van 09:00 tot 16:30 uur bereikbaar op (0165) 341 334 of kijk voor meer informatie over kraamzorg op de website www.kraamcentrumdat.nl.