Voorbereiding Groningen

Om je maximaal voor te bereiden op de bevalling en kraamtijd, kun je je opgeven voor een zwangerschapscursus. Je kunt kiezen voor verschillende cursussen zoals  zwangerschapsgyoga, -gymnastiek en haptonomie. De meeste cursussen beginnen rond week 25 van de zwangerschap. Het is zeker niet verplicht, maar het kan informatief en gezellig zijn om een cursus te volgen tijdens de zwangerschap. Kies vooral iets wat bij je past. Er zijn groepscursussen (leuk als je ook nog wat contacten met andere zwangere vrouwen wilt opdoen) en individuele cursussen.

\r\n\r\nRealistische verwachtingen en vertrouwen
\r\nEen zwangerschapscursus schept realistische verwachtingen zorgt voor meer vertrouwen. Door ervoor te zorgen dat je een goed beeld hebt van de zwangerschap, bevalling en kraamtijd, heb je meer kans dat je later met een positief gevoel terug denkt aan deze bijzondere periode.

\r\n\r\nBewust met je zwangerschap bezig zijn
\r\nHet doen van een cursus geeft je ook de mogelijkheid bewust met je zwangerschap bezig te zijn en écht tijd in je zwangerschap te steken. Geen overbodige luxe in een tijd waarin werk, huishouden en het sociale leven een groot deel van jouw tijd opslokt.

\r\n\r\nPret-echo
\r\nEen andere manier om tijd aan je zwangerschap te besteden is het maken van een zogenaamde “pret-echo” van je kindje. Het uitgangspunt bij een pret-echo is het maken van duidelijke, voor jullie herkenbare beelden, in een gezellige en ontspannen sfeer. Na de 25e week van je zwangerschap kun je zelfs, als je kindje goed ligt, al zien op wie het lijkt!

De Nationale Echobon

Als je zwanger bent, is er bijna niets leuker dan dromen over het kindje dat op komst is. Iedere zwangere vrouw is benieuwd naar wat zich afspeelt in haar buik. De Nationale Echobon is dan het mooiste cadeau om te krijgen. In de intieme omgeving van een echopraktijk krijg je de kans om je kindje te zien groeien en bewegen. De Nationale Echobon is te besteden bij meer dan vijftig echopraktijken verdeeld over heel Nederland. Pret-echo’s zijn er in verschillende vormen: van zwart-wit, 2D en full colour 3D beelden tot real-time bewegende 4D-opnamen.
info@echobon.nl
www.echobon.nl

Echotoon

Voor zowel medische echo’s als pret-echo’s ben je hier aan het juiste adres. In een huiselijke omgeving maken de echoscopistes een 20-weken echo of pret-echo in 2D, 3D of 4D. Bij Echotoon staan persoonlijke aandacht, tijd, een moment van onthaasten en bewust stilstaan bij je zwangerschap centraal.

Zuiderpark 20a
9724 AH Groningen
(050) 763 04 50
www.echotoon.nl

New Look
Ben je nieuwsgierig naar de baby in je buik en kun je niet wachten tot de 20-weken echo? Laat dan een pret-echo maken in 2D, 3D of 4D bij New Look. De handjes, voetjes en het gezicht van de baby worden in beeld gebracht, maar de echoscopiste kijkt ook naar de (groei)ontwikkelingen. En het leuke is: na afloop krijg je een CD en DVD mee om alles thuis nog eens rustig na te kijken.

Hoogveen 4
9501 XK Stadskanaal
(0599) 65 51 31
www.newlookecho.nl

BabyView
BabyView is gespecialiseerd in pret-echo’s en besteedt met name aandacht aan de emotionele kant van de zwangerschap. In de praktijk worden de echo’s gemaakt door gecertificeerde echoscopistes en verloskundigen. Naast echo’s in 2-, 3- of 4D kun je kiezen voor de allernieuwste techniek op het gebied van echografie: Fetal Realistic View. Deze techniek zorgt voor levensechte beelden van het wondertje in je buik.

Biezenkamp 62
8431 PV Oosterwolde
(0516) 521 564
www.babyview.nl